lauantai 23. marraskuuta 2013

Maastoilu jossa oli elementtejä liikaksikin jo!


Keskiviikko ja torstai oli vapaata hepalla. Minulla itsellä kiireitä ja ilma oli myös hyvin kurja. Perjantaina tuli Suvi ratsastamaan Diisalla ja hän meni noin kolmevarttia ja sen jälkeen minä liki saman perään tölttitreeniä lähinnä kentällä. Heppa sai kunnon treenin ja olikin kaulaltaan hikinen joten loimen sai niskaansa.
Eilen toi posti Diisalle Rainbuster loimeen fleecevuorisen kaulakappaleen ja minulle pehmoiset tossut.


Tänään oli aivan upea keli. Aurinko paistoi ja pakkasta oli reilu aste kun yhden maissa lähdettiin kera Heidin ja Iksun maastoilemaan. Maastossa kyllä sattui ja tapahtui hiukan liikaa tämmöiselle tädille ;)
Ensin oli irtokoira josta selvittiin kuitenkin ihan kunnialla mutta ei ollut oikein kivaa kun koira huiteli vapaana tiellä ja mieleen tuli että eikö omistaja huomannu pihasta karkaavaa koiraa. Seuraavaksi oli vuorossa metäspolulla turhan vauhdikas kiitolaukka pätkä kun Diisa jäi Iksun reippaasta ravista jälkeen ja se varasti tilanteen minulta kun korjasin ohjia ja se laittoi kyllä niin ison vaihteen päälle etten oikeen jäätyneiden lätäköiden väistelyltä uskaltanut tehdä muuta kun istua mukana, heppa teki aika kovia väistöjä lätäköistä ja vauhtia oli niin paljon kun hepasta irtoo. Se hiljensi kyllä kunhan sai Iksun kiinni.

Seuraavaksi tuli tiellä takaa pyöräilijä jota en kuullut ja heppa otti muutamia nopeita askelia ja luulin ojassa olleen jotakin mutta kohta sieltä tulikin pyörä takaamme. Seuraava tilanne oli vielä parisataa metriä ennen kotia kun heppa kompuroi jotakin tiellä ja onnistui ilmeisesti saamaan polvensa heijastinrintaremmeihin ja se onneksi kyllä irtosi kiinnityksestään mutta hetken pelästyin jo että mennään nokilleen. Tilanteita oli kyllä ihan liiaksi yhteen reissuun tänään!
Mitään ei kuitenkaan onneksi tapahtunut ja heppa oli ihan normaali kun tultiin kotiin. Pikkasen ehkä Diisalla oli pakkasvirtaa kun aamulla se teki itsenäisesti tarhassakin pikku pukkihyppelyitä!
Huomenna jatketaan maastoiluja.

Tänään aloitan taas parin viikon valkosipulikuurin ja samalla alan antaa chia siemeniä kuivana noin ½ desiä jota jatkan pari viikkoa ja sitten pienennän määrää entisestään, siemenillä on limaa tuottava vaikutus ja niiden tiedetään poistavan isoina annoksina suolistoon kertynyttä hiekkaa. Parantaa muutenkin suolen toimintaa kun se lima antaa kalvon suolistoon ja näin ollen antaa ärtyneenkin suolen tervehtyä. Meillä ei onneksi ole ollut mitään näitä ongelmia mutta hiekkaahan saattaa kertyä hevosen suoleen kun sieltä maasta näinä kuraisina aikoina heiniä ja muuta hamuillaan. Poistellaan nyt sekin sitten alkuun.Kivennäisaineita ei tarvitse sitten laitella kun ihan näön vuoksi hippunen kun chiassa on kaikkea ja issikka on tunnetusti mainio rehunkäyttäjä niin luotan saatuihin ohjeisiin ja mennään vähällä. Heppa on hyvässä kiiltävässä karvassa joten jos tilanne säilyy entisellään ei mennä allikkoon. Katsotaaan josko se auttaisi myös meitä ensi kesänä kesäihottumankin kanssa kun sellaisiakin tuloksia on joiltakin tullut.

Ei kommentteja: