lauantai 9. marraskuuta 2013

Kentällä ja pentuvahtina

Tänään ratsastin Diisan kentällä ja tehtiin yhtä uutta harjoitusta jonka kuulin kaverin heppaa ratsimaan tulleelta valmentajalta. Pitihän sitä kokeilla itsekin. Työstää käyntiä niin että pidentää ja kokoaa puolipidätteellä heppaa ja sitten pyytää pidemtämään käyntiä ja eteen, alas. Heppa toimi miltei heti erittäin pienillä avuilla, ihan vatsalihaksia käyttäen toimi puolipidätteenä. Töltti lähti sen jälkeen hyvin, rauhallisesti ja puhtaampana mitä yleensä on lähtenyt. En tiedä oliko sattumaa mutta tätä pitää kokeilla uudelleen. Tänään käytiin myös issikkaa katsomassa pirkkalassa kaverille.

Perjantaina oli Suvi ratsastamassa ja itse ratsastin torstaina kentällä. Sekin oli oikein hyvä ratsastus. Kolme varttia ja heppa oli hyvin virtainen ja laukka meni nyt molempiin kierroksiin hienosti. Ravi on hieman nyt enemmän meillä hukassa. Valmentajilta kuultua siitä että ei kannata huolestua nämä hepat kun omaavat niitä askellajeja useamman ja kun joku parantuu joku kärsii ainakin hetkellisesti puutetta ja se on meillä tietenkin se puhdasravi ainakin kentällä. Maastossa se toimii.
Perjantaina toi posti Alfur tallilta tilatun talviratsastushaalarin jossa issikkabrodeeraus selässä.

Tässä vähän Roopesta ja Pertastakin kuvaa. Pentu on todella hienosti hoksannut ulos asioiden tekemisen. isommat hädät on vallan tehty ensimmäistä "vahinkoa" lukuunottamatta ulos ja pisutkin tulee 95% ulos. Vien tosin pennun pihalle noin puolentunnin välein jos se on hereillä ja aina tietty ruokailun, nukkumisen ja leikin jälkeen. yölläkin saatetaan käydä parit pisut tekemässä ulos, minä kun nukun itsekin ns. koiranunta. :)



















2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Ihana!!!
Ja hieno pusakka.

Elina kirjoitti...

Ihana koiruus! :)