tiistai 1. huhtikuuta 2014

Vapaalle






Eilen aamupäivällä tuli valjasmestari satulan kanssa ja sovitettiin se Diisalle. Hän oli topannut sen takaosastaan uudelleen. Satula näytti hyvältä ja menin selkäänkin ja kentälle. Hän totesi että näyttää pysyvän nyt suorassa enkä mene "ylämäkeen" sen kanssa. Kenttä oli kova yön pakkasen jäljiltä ja jouduin hieman turhaan Diisaa patistamaan  rivakkaampaan liikkumiseen ilman kunnollista lämmitelyä ja neito tuntui olevan siitä nyreissään. Kun valjasmestari lähti menin takaisin kentälle eikä se oikein tykännyt kyllä liikkua kunnolla. Tutkin hepan ja löysin hieman oikean lavan olevan aavistuksen arka ja se oli ehkäpä hieman paksumpikin joten laitoin venytyksen jälkeen jolla testasin sitä ja pitkää venytystä ei heppa halunnutkaan sille puolelle tehdä joten laitoin arnika linimentin ja päästin hepan tarhaan. Irtona kun juoksutin ei ollut mitään kummallista, se piti kuitenkin testata. Heppa taitaa jumittaa nyt vaan oikealta. saa pitää nyt vapaata kun lähden itsekin keskiviikko aamulla päiväksi kaverini kanssa mökkeilemään. Tänään en ole tehnyt hepoille muuta kuin ruokkinut ja menen vielä harjailemaan koko kolmikon ja saatan laittaa Arnikaa Diisalle jos lavan alue antaa siihen aihetta. Pitää seuraavan kerran tehdä huolellinen lämmittely kentällä tai maastossa kun mene eselkään ja tarkastaa tilanne.

Geislin kanssa harjoiteltu ihan tarhassa riimunlaittoa ja hoitotoimenpiteitä ja välillä menee hyvin ja välillä herra on enemmän epäilevämpi ja joudun lahjomaan enemmän. Kyllä tämä varmaan vie aikaa mutta on sen arvoista uskoakseni.


Geislin karvoja olen kerännyt koska niitä on pyydetty niin toki on hienoa että ne ihan langaksi asti menee ja käsityötaiteilija sitten tekee niistä jotakin hienoa.

Ehkäpä perjantaina meistä kuuluu seuraavan kerran.

Ei kommentteja: