sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Viikko uuden hepan kanssa

Bonnie on ollut nyt reilun viikon meillä ja on mennyt oikein mukavasti aika ja sen kotiutuminen tänne. Hiukan ruokailun yhteydessä kiljahdellaan jos joku tulee liian liki mutta Diisa ja Bonnie syövät jo ihan samasta kasasta.
Viikko on ollut aika vilkas ja aivan upea sää on hellinyt meitä.

Pesin Bonnien tässä pari päivää sitten kun oli niin kaunis päivä. Hän on kyllä niin kiltti hevonen. Seisoi niin maltillisesti koko pesun ja huuhtelun ajan paikoillaan ja jopa huokaili tyytyväisenä kun vaahdottelin huolella harjaa ja häntää myöten. Olen suorastaan rakastunut tähän ihanaan tammamammaan :)

Täällä on nyt aloiteltu kaurojen anto ja uuden kivennäisen sekä pellavarouhetta hieman.  Hepat saavat leikattua nurmea lisäksi ja tarhaan tuotiin tänäänkin koivun runkoja lehtineen syötäväksi. Omenoita menee myös muutama kilo per heppa päivässä.

Suvi oli ratsastamassa maanantaina ja hän teki lopussa maastaäkäsittelyä. Olen itse työstänyt Diisaa viikolla kentällä ja olemme menossa valmennukseen taas kesän jälkeen ensi lauantaina, sitä odotamme innolla.

                                                    Tässä mennään pakilla maastakäsin

Hevosten hehtaarin laidun on nyt kokonaan niiden käytössä kun poistin välinauhat kun laidun alkaa olla jo hyvin syöty. Silti hepat ovat mielellään siellä ja saavatkin liikuntaa paremmin kun käyskentelevät ja etsivät syötävää. Tarhaan jaetaan kuivaa heinää päivälläkin jo lisäksi.

Ensi sunnuntaina meillä vietetään Ponipysäkillä 1 vuotispäivää ja olen kutsunut parikymmentä ihmistä kahvittelemaan ja heppailemaan meille. Tänään meillä kävi myös kuun lopulla tulevan suomenhevosen omistajapariskunta yhdessä tutustumassa tulevaan paikkaan jonne heidän heppa sitten tulee kun Lahja siirtyy omaan talliinsa.

Tänään on kentälle kuuteen tolppaan tullut valotkin ja illalla pääsemme testaamaan niiden valotehon.





2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Onnea vaan vuotispäivän johdosta! Hyvin tuntuu homma käyvän.

Irkku kirjoitti...

Kiitos! On tässä paljon oppinut vuodessa ihan hevosenpidosta ja silti ei vielä tiedä paljon mitään mutt opetellaan lisää.