torstai 26. syyskuuta 2013

Syksyn tihkut ja tuulet

Tänään ratsastettiin tihkusateessa. Ensin tuli Olivia ratsastamaan Diisalla ja siitä onkin noin vuosi kun hän oli selässä ekan kerran ja sen jälkeen oli vielä toinen kerta joka ei mennytkään niin hyvin. Tänään otettiin sillä ajatuksella että katsotaan kuinka käy. Olivia on käynyt tunneilla ja nyt hän malttoi ehkäpä kuunnella vielä tarkempaan neuvojani ja oli helläkätisempi niin homma meni melko mukavasti. Menin itse puolentunnin jälkeen selkään ja tein pienet pätkät koottua käyntiä ja siitä nousi mukavasti hyvä töltti ja heppa oli jopa yllättävän kevyt.

Eilen otin pikaisemman puolentunnin ratsastuksen ja kokeilin pitkästä aikaa eri satulaa. Töltti kulki tosi kivasti ja hiukan ajatuksissa siintääkin erilaisemman syvemmällä istuimella varustetun satulan hankinta. Tiistai oli vapaa Diisalla ja maanantaina olin Yhdessä Anun ja Lahjan kanssa kentällä. treenailin tunnin tölttiä joka oli aluksi aika takkuamista ja heppa kyselikin pariin otteeseen työntekoa ja alkoi tekemään tyylilleen uskollista uralla kiemurtelua jos hiukankin olin lipsunut ratsastamisesta. Pienen neuvonpidon jälkeen jatkettiin kuitenkin ja saatiin lopettaa kivaan tulokseen.

Tänään kun on miltei koko päivän tullut tihkua sen jälkeen kun aamulla ollut -2asteen pakkanen hellitti laitoin Bonnielle iltapäivällä loimen päälle kun tuntui niin tavattoman kolealta kun tuulikin alkoi vihmoa ja tihkua sateli. Muille ei vielä laiteta kun lämpötila on kuitenkin ollut liki 9 astetta.

Tänään soittelin kolme viikkoisesta Jackrussel terrierin poikapennusta ja mennään katsomaan sitä lauantaina kun on vielä tuolla entisessä kotikaupungissa eli noin  parinkymmenen kilometrin päässä nämä pennut ja pari poikaa olisi vapaana vielä :) Pienen koiran kaipuuni on vaan niin sitkeä kun käppänä narttumme lopetettiin yli puolivuotta sitten ja jatkuvasti kaipaan jotakin pientä koiraa tänne kotiin kainaloon. Vaikka eihän russeli ole mikään kainaloinen ei sillä, ei ollut meidän käppänä tyttökään mutta silti sellaista pientä tirriäistä kaipaan.  Saapa nähdä mitä kaikkea tämä tuleva viikonloppu tuokaan tullessaan muuta kuin että heppa vaihtuu meidän pihatossa tinkeristä suokkiin :)


3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Meilläkin Taavi sai yöksi puuvillavuorisen sadeloimen niskaansa, kun ilma on niin kaamean kolea eikä talvikarva ole vielä päässyt kunnolla kasvamaan. :)

RH kirjoitti...

Missäs Pertta on???
Kyllä jotkut russelitkin on sylikoiria... niinku jotkut schäferitkin :)

Irkku kirjoitti...

Kyllä Pertta on täällä meillä mutta tahdon just sellasen pienemmän ja toivottavasti Perttakin tykkää että sais kaverin :)