tiistai 17. syyskuuta 2013

Valmennus ja juhlat

Lauantaina lähdettiin aamusella Diisan kanssa matkaan ja otettiin kyytiin Hanna ja Jaffakin matkanvarrelta. Meiltä valmennuspaikkaan oli noin 30km. Tuttu valmentaja piti monelle ratsukolle puolituntisen. Jokainen hoisi jaetulla kentällä itsenäisesti alku ja loppuverkat. Valmentaja sanoi meille että näkee kyllä että on harjoiteltu kesällä mutta oli tölttiin tullut taas aavistus ryysimistä. sitä palauteltiin pakettiin paremmin ja saatiin nyt siihen avuksi alkuun hienosäätelyksi koottua käyntiä jossa otan asetuksen sisälle aika reilusti. Aika hujahti mutta niin hieno oli taas fiilis ja se usko siihen että me opitaan jatkuvasti!

Sunnuntaina aamusella kun hepat oli vielä tarhassa rallitteli Lahja ja napsein kuvia siitä. Se taisi tietää että tänään olisi se Peltolan ponipysäkin juhlapäivä :)

Sää oli nätti joskin hieman oli puolipilvinen ja tuulinen mutta ihan hyvä viettää ulkona päivää.

Vieraita kävi reilut 20 ja osa tuli jo 12 aikaan ja vielä hieman ennen 16 tuli viimeiset kaksi. Anoppini oli paistanut aamulla  munkit ja täytekaakunkin tehnyt. Karjalanpiirakat ja keksit hankkinut. Minulle jäi mokkapalat ja munavoin teko. Karkkeja oli iso määrä ja makkaraa grillasi mieheni.

Vieraille riitti katseltavaa kentänlaidalla ja ratsunkin selkään pääsi niin isot kun pienetkin.


                                                    Amalia ja Lahja

 
                                                       Suvi ja Lahja

      Naapuri tallilta ratsulasta tulivat Kyösti herra ja Milla ratsain meille. Suvi ratsasti Diisalla ensin satulalla ja sitten ilman. Millakin kävi ratsastamassa Diisalla.

Kyösti pääsi ratsastuksen jälkeen tarhaan ja niillä oli paljon asiaa toisilleen Diisan kanssa. Oli ihana katsoa kun nämä kaksi turvat kiinni toisissaan seursutelivat . Ne kerkesivät tulemaaan kavereiksi kun yli vuoden olivat yhdessä tarhakavereina.

Päivä oli tosi mukava ja sain seurustella mukavien tuttujen kanssa. Oli kyllä loistava ajatus pitää 1 vuotissynttärit. Näistä melkein voisi tehdä jokavuotiset.

Maanantaina minä olin päivän itse pois kotoa mökkeilemssä ja Diisa sai vapaan. Tänään kun tulin kotiin ja oli pientä tihkusadetta hain kuitenkin hepan tarhasta ja satuloin. Tein reilun puolituntisen ja tarkoitus oli kokeilla koottua käyntiä asetuksella ja siitä työstää tölttiä. Se meni tosi hienosti. Heppa oli säpäkkä ja oli hyvin kuuliainen pohkeille. Tölttiä työstin ja se oli kohtalaisen rankkaa niinkuin se on kun oikeen tekee töitä kun heppani ei ole mikään ihan kevyt ratsastaa kun vaaditaan kunnollista työtä. Ravikin meni tosi kivasti ja puhtaasti. En mennyt mitään kummallisuuksia kun aikaa oli vähemmän. Treeni oli todella onnistunut. Tuli niin hyvä mieli.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Hienoa, että oli onnistuneet bileet! Mutta kyllä on minipieni ratsastaja Lahjan selässä :D

Kuinka tuo Kyösti näyttääkin laihalta ja pitkäkoipiselta Diisan vieressä...

Irkku kirjoitti...

Kyösti onkin oikee kilometrijalka ja kaula. Koko oikeen näkyy tosiaan Diisan vieressä. Amalia on kyllä melko reipas pieni tyttönen kun ei turhia jännitä korkeella hepan selässä. Pääsi oikeen meneen käyntiäkin kun äiti meni kans selkään ja piti tyttöä kiinni.