perjantai 30. elokuuta 2013

Bonnie tamma tuli ponipysäkille!

                                                               Bonnie tamma

Tänään meille tuli Bonnie tamma joka on amerikanlämppäri ja tehnyt uransa ravurina ja nyt on vanhempana siirtynyt siistostamman tehtäviin. Se tuli tiineystarkastuksesta suoraan meille tänään ja on vahvasti kantavana.

Tänään ratsastin Diisalla ensin takametsässä lämmitellen ja sitten otettiin tölttiä joka kulki hyvin ja hepassa oli sopivasti maastovirtaa. Se tarjosi laukkaakin sitten ja päästelin hiekkapolulla menemään.

Tulin kentälle ja tein vielä laukkaympyrällä hiukan töitä ja ravuutinkin molempiin suuntiin pitkästi.

Olen ratsastanut nyt pari kertaa tässä ilman turpista ja heppa toimii ihan yhtälailla joten miksi sitä pitää kun se tuottaa vaan hepalle turhia  mahdollisesti ihan kiputiloja ja hermopinteitä. Tutkittuhan on että vaikka se ohje kahden sormen väliin mahtumisesta onkin huomioitu voi tietyissä tilanteissa se turpis painaa kuitenkin liikaa ja aiheutttaa puristusta hermoihin.

Ratsastin kentällä keskiviikkona liki tunnin ja oli hyvä ja tehokas tunti. Ravi kulki ihan hyvin ja samoin löytyi töltistä kolme tahtia. Hidas, keski ja reipas :)

Tänään tuli myös uutta kuivaheinää taas pyöröpaalissa kun nyt pitää kolme ruokkia ja heinää menee enempi kun laidun alkaa hiipumaan.

                                             Lahja sai tänään vuolun jälkeen uudet bootsit.
2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Kaunis Bonnie-tamma! :) Tykkään amerikkalais-ranskalaisista.

Kerro toki, miten Lahjan kengättömyys edistyy. Meillähän se päättyi kengittämiseen.. :( En vaan kestä katsoa onnahtelevaa hevosta ja mietti kokoajan, että aristaako se vai ei.

RH kirjoitti...

Kylläpä se poseeraa uljaan näköisenä!