torstai 21. maaliskuuta 2013

Maastoilua ja valmennusTiistaina Otin hiukan juoksutusta ja sitten maastakäsittelyä. Väistätin takaosaa ja etuosaa. Takaosa menee kyllä paljon paremmin. Etuosaa kun koskee raipalla ja seisoo hepan edessä lähtee se kiertämään helposti minua ympäri. Kun menin suoraan kylkisuunnasta raipan kanssa kohti ja hipaisin lapaa niin toimi paremmin. Sitten kokeilin vielä lampaankarvaa ja menin selkään. En laittanut karvaa mitenkään kiinni ja se oli hiukan huono kun istuin liian eteen ja yritin korjata asentoani  selässä ja minulla oli talviratsarit jotka pitivät karvassa hyvin ja se meni hiukan hepan mielestä vissiin epämiellyttäväksi ja se liikehti ja venkuroi, taisi sattua hieman se minun muljaamiseni. Tulin pois selästä.
Keskiviikkona olikin sitten valmennuksen vuoro ja menimme tuttuun maneesiin. Jaffa omistajineen tuli meitä taas hakemaan. Minä ratsastin taas ensin. Ehdein verkata noin puolisen tuntia ennenkuin ope tuli kun olimme hyvissä ajoissa. Näytettiin niitä kotiläksyjä opettajalle ja kivasti ne meni jopa siihen vaikeampaan suuntaan. harjoittelimme hepan pysymistä uralla kun meillä se vasenkierros tuottaa töltissä vaikeuksia kun heppa tahtoo punkea keskemmälle ja oikoo kulmat.  Sain vinkkejä  ja nepäs toimikin melko kivasti. Täytyy siis todeta että pitkästä aikaa parhain suoritus oli keskiviikkona töltissä vasempaan kierrokseen.  Olen tosi tyytyväinen. Töltissä on hiomista mutta sehän olisin liian helppoa jos sen heti oppisi. Sitä saatiin nyt läksyski ja koitetaan josko vaan pohja ja kelit antaa periksi. Nyt on vaan niin kovin huonoa monessa paikassa. Aika taas hujahti ja kokonaisuutena jäi hyvä tunne siitä että oppi menee perille meille molemmille. Parin viikon päästä taas jatketaan!

Tänään torstaina tuli Suvi ratsastaaan taas hetkestä aikaa. Mentiin maastoon ja tehtiinkin aika kiva lenkki metsässä ja tiellä.
                                 Tiellä mentiin hiukan tölttiäkin kun oli sulattanut keskeltä tietä.

Pihassa loppuverkka ilman satulaa. Diisa pääsi sitten syömään heiniä tarhaan. aikaa meni tunti. Heppa näyttää aika takkuiselta ja nuhjuiselta kun nyt tuntuu että karva alkaa lähteä ja iho hilseilee samalla. Heppa kihnuttelee itseään ja näyttää kuin olisi kieritellyt jauhoissa. Ehkäpä pieni öljyloraus tekisi hyvää ruuan joukkoon. Ihoon laitankin kutisevimpiin kohtiin hiukan öljyä helpottamaan.


Ei kommentteja: