lauantai 4. huhtikuuta 2015

Varsa joka yllättäen tuli.

                 
                                                                Uusi tulokas

Aamulla karisi seitsemän maissa unihiekat totaalisesti silmistä. Menen pihattoon niin siellä seisoo emänsä etusten edessä tämä uusi tulokas. Aivan samanlainen tähtipää tyttö kuin oli Roosakin yli vuosi sitten. Tämä tyttönen se päätti tulla puolitoista viikkoa etuajassa eli 325 vuorokautta kantoajalla.





Varsa on minun ajatukseni mukaan syntynyt noin  klo 1-4.00 sillä kahdentoista aikaan kurkkasin kamerasta vielä ja tamma oli täysin rauhallinen ja taas aamulla kun menin oli varsa jo kuiva ja jälkeisetkin oli täydellisesti tippuneet ja varsan napakin oli jo kuivahtanut.

       
                                                              Ylpeänä esittää varsaansa.

Onneksi meillä on tämä noin 16 neliöinen karsina missä saavat varsa ja tamma liikuskellakin vapaammin kun ulos ei tätä pientä voi päästää varmaan kuin viikon ikäisenä jos kelit  sallii.

Kun kaikki näytti hyvältä niin uskalsin lähteä sovitulle poni ajo-oppitunnille Kertun kasvattajan luo.
 

                  
                                                                         Tessa

Tessa poni valjastettiin kärryjen eteen ja käsihepaksi otettiin Papuska ja lähdettiin tekemään lenkkiä.


Metsässä ol jo paikotellen kelirikkoa ja metsäkoneiden urittamaa tietä joten poni joutui ihan oikeasti hommiin kun kärrytkin upposivat enemmän kosteaan maahan. Hienosti meillä meni. Kun jätimme käsihepan karsinaansa pääsin minä ohjaksiin ja se olikin minulle ihan ensimmäinen kerta! Aivan mahtava opettajamestari olikin Tessa. Se meni juuri sinne minä sen pyysin eli jos ei ollut ohjakset kunnolla tuntumalla oli mutkia matkassa, osaava hieno poni. Laukkaakin mentiin pieni ylämäki osuus. Hienoa puuhaa ja saa ponikuumeen kohoamaan ihan pilviin.

Mieskin oli mukana ja aluksi käytiinkin katsomassa tyttöjä jotka asustivat pihatossa ja saavat siellä oikeen touhuta porukalla. Kerttua pääsin hiukan harjaamaankin kun karvaahan lähtee hurjasti. Tässä nyt tarha laitetaan kotona pian kuntoon ( lisätään alalanka)  ja traileriin puomi ponikorkeudelle niin kyllä uskoisin että Kerttu haetaan jo toukokuun alkupuolella kun eihän tätä kuumetta kestä millään!

Onni on kyllä saada hankkia poni kunnolliselta kasvattajalta joka neuvoo ja opastaa, arvostan suuresti!

Täällä eletään nyt varsan kanssa ja odotetaan sitä ihan omaa pientä mustaa Kerttu ponia kovasti!





4 kommenttia:

RH kirjoitti...

Oi, onnea asianosaisille kauniista varsasta! Eipä tarvinnu sinun öitä päivystellä :) Onneksi oli kaikki menny hyvin, eikä ollu tullu mitään komplikaatioita.

Marjut kirjoitti...

Onnea! :)

Elina kirjoitti...

Paljon onnea! Bonnie niin ylpeänä esittelee pikkuistaan. :)

Irkku kirjoitti...

kiitos :)