sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Valmistelua
Tiineyttä Bonniella tänään 319 vuorokautta. Eli reilu pari viikkoa toivottavasti mennään kun ilmatkin on niin kosteita ja koleita. Ensi viikolla meillä tehdään varsomiskarsina vain Bonnien käyttöön ja pahnoitetaan kunnolla. Sitten alkaa myös ne joka iltaiset ja öiset kameran vilkuilut sisällä.


Diisa oli eilen kentällä tekemässä minun kanssa vapaana seuraamista ja taisi olla eilen ensimmäistä kertaa niin että se juoksi minun vierelläni vapaana kun itse hölkkäsin. Se ei ole tohtinut oikeen juosta koskaan minun vierelläni, syytä en tiedä. En tiedä onko se ihmisen kunnioittamista kun se ei halua olla niin liki ja juosta vai mitä lie. Eilen se kuitenkin tuli sievästi mutta käsivarren mitan päästä minusta. Pysättiin juoksusta ja hän sai heti porkkanapalapalkan moisesta kuuliaisuudesta.


                                                                  Poskiselfie

Pikkuponi asiat eli Kerttu asiat on ihan kivasti lähtenyt rullaamaan kun olen saanut jo parilta ihmiseltä sitten lupauksen avusta kun aletaan pikkuista opettamaan ajohommiin ja ratsuhommiinkin. Nehän on tietenkin kaukana tulevaisuudessa ainakin ratsuhommat kun toinen on vielä niin pieni mutta on kivaa ainakin jo alustavasti tietää suunnitelmista. Kerttu on kuitenkin sitten ihan ensimmäinen oma jonka opetan alusta asti. Roosan kanssa on tosin harjoiteltu mutta onhan siinäkin jo eroa kun on yli 140 cm lämppäri tai alle metrinen pikkuponi.

 Varusteitakin löytyy naapurista että saan testata kuolainta yms. ettei tarvii ostaa ihan sokkona kaikkea. Onneksi Roosaa varten ostamani loimet
ovat 105 koko luokkaa joten ne tulee menemään Kertulle ainakin kun se on kasvanut täyteen kokoonsa. Ehkäpä ensi syksynä pitää ostaa joku 95cm loimi vaikka ei meillä turhaan loimiteta mutta onhan jotakin oltava. Kertun kasvattajan kanssa eilen keskusteltiin muutama sana ja meillä on tosiaan auki se tarkka Kertun kotiutuspäivä koska pitää katsoa nyt tuleva varsominen ja hiukan se kuinka kaikki menee uuden varsan kanssa. Jos kaikki menee niinkuin oppikirjassa niin tamma ja varsa tarhaavat laumassa jo toukokuun alussa ja sen jälkeen odotellaan hiukan ruohon kasvua ja nähdään kuinka porukka pääsee laiduntelemaan niin eiköhän sitten Kerttukin tule tänne meille.
Tarhaan meille laitetaan vielä yksi lanka alemmas ihan turvallisuussystä kun tulee näin pikkuisia poneja. Muutenkin olen päättänyt että meillä on ensi syksynä sitten vaan ponimittaisia kaviokkaita. Luovun näistä isommista tai siis niiden pitämisestä.


                                        
                                                            Kertulle tulevia

                                                                 Roosa

                                                 Diisa ja Roosa rallittaa laitumella


2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Jotenkin tuli mieleen ihan vauvanvaatteet noista :) ja varmaan on mukavaa odotella uutta porukkaa, niin varsaa kuin Kerttuakin!

Irkku kirjoitti...

Totta! Nuo loimet näyttää niin pikkuisilta.