tiistai 6. toukokuuta 2014

Roosa ulkoilee

                                                 Kuva eilen illalla kun ikää se 2 vrk

Bonnie pääsi aamupäivällä Roosan kanssa puoleksitoista tunniksi ulos kun ilma alkoi lämmetä. Yöllisen - 5 asteen jälkeen kunnolla plussan puolelle.

Roosa on selkeästi jo kovin leikkisällä tuulella ja pukittelee ja hyppelee tasajalkaa. Meillä on vaan hiukan seurattavaa kun sen takajalkojen jänteissä on löysyyttä joka nyt on kuulemma kohtuu yleistä mutta pitää seurata että jalat alkavat toimia kunnola. Sillä Roosa saattaa mennä välillä ihan ilkeännäköisesti vuohisnivelien varassa eli kavio "kippaa" ihan ylös eikä ole maata vasten. Omistajalle tietenkin ilmoittelin asiasta ja hän oli tahoillaan kysellyt ja itsekin olen aiheesta katsellut ja huomasin että kohtuu yleistä on erilaiset asentovirheet ihan jaloissa ja aika krouvitkin johtuen tietenkin hevosten pitkistä raajoista jotka joutuvat kohdussa olemaan aika sumpussa ja ahtaalla. Roosan omistaja soittelikin tänään aamulla ja saattaa käydä niin että Bonnie ja Roosa lähtevät oriasemalle kun Bonnie ilmeisesti siemennetään ihan kohta uudelleen. Kuulen varmasti lähipäivinä mitä omistaja tekee. He tulevat sitten kyllä  takaisin ja laitumelle heti kun Bonnie on taas kantavana.

Ratsastin Diisan tänään ja tehtiin kentällä ihan perusjuttuja noin kolmevarttia ja sitten oli Geislin juoksutuksen vuoro. Laitoin juoksutusvyön ja sivuohjat. Tehtiin kunnollinen reipas puolentunnin juoksutus ja loppuun venyttelyjä.


           Tästä kuvasta näkee hieman tuota jalkojen asentoa kun vuohinen painuu maahan asti.


Illalla vielä päästin varsan ja tamman tunniksi ulos kun siivoilin vielä karsinaa ja pahnoitin. Roosalla oli oikeen hauskaa ja se touhuili innokkaasti kaikenlaista emän syödessä heiniä ja iltaruokiaan pihalla.


4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Hurjannäköiset nuo jalat, mutta minäkin olen joskus lukenut ja nähnyt kuvia vastaavista, jotka sitten ovat suoristuneet ihan normaaleiksi, kun varsa on saanut jaloitella ja liikkua. Toivottavasti Roosallakin näin kävisi. :) On se kyllä suloinen!

Laura kirjoitti...

Suloinen varsa! :) käyn hevoshierojakurssia ja meille opetettiin viimeksi hevosen rakenteesta ja tuollaisista jaloista sanottiin niiden yleensä suorenevan itsestään, kun hieman vahvistuvat. Että hätää ei ole, jos varsa pääsee jaloilleen ja liikkuu. Viikossa kuulemma pitäisi alkaa tapahtua ja jalkojen voimistua.

RH kirjoitti...

Mie kattelinkin niitä, mutta aattelin, että pieni varsa on vielä niin pehmeä, että menee vähän letkeämmin... mutta on se aika karua, jos Bonnie joutuu moiseen varsantekorumbaan heti uudestaan! Raukka. Vois sille nyt antaa hiukan aikaa levähtää varsatehtailun lomassa. Vaikka niinhän ne kai luonnossakin tekee - tulee kantavaksi kun on kiimassa.

Anna kirjoitti...

Ihana Roosa!

Jos ei jalat ala muutamassa päivässä vahvistua, niin kannattaa pyytää kengittäjä katsomaan. Mutta useimmiten nuo tosiaan korjautuvat itsestään. Minulla on hyllyssä kirja "Varsan jalka-asentojen korjauksen ABC", ja se on todella mielenkiintoinen, suosittelen! Tosin en ole päässyt vielä käytännössä kokeilemaan sen oppeja, kun meidän kaikilla varsoilla on ollut jalat alusta asti ihan "oikeinpäin".

Sanna: Kyllähän se on ihan normaalia, että tamma astutetaan heti uudelleen, joko varsakiimaan tai siitä seuraavaan. Varsakiimaa suositaan sen takia, että se on helppo hahmottaa kun se tulee melko tarkalleen tietyn ajan päästä varsomisesta. Seuraavan kiiman ajankohta saattaa olla hankalampi löytää, mutta tietysti siinä on se hyvä puoli että tammalla on ollut vähän enemmän aikaa toipua edellisestä varsomisesta.