sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Maastoiluja ja Satulan sovitusta

                                        Ihanat loisteliaat syyspäivät ovat meitä suosineet.

keskiviikkona ratsastettiin kentällä reilu kolme varttia ja samaan aikaan oli Heidi ja Iksu kanssa kentällä. Torstaina me mentiinkin maastoon samalla porukalla ja näytin uuden reitin eli menimme nyt  takametsän kautta pellon halki seuraavalle metsäalueelle. Oli tosi kiva maasto ja laukattiinkin oikeen reippaasti. Pitkästä aikaa minä olin kevyessä istunnassa kädet Diisan harjassa ja päästeltiin melko haipakkaa. Iksu oli tosi hienosti uudessa ympäristössä.

Perjantaina tuli eläinlääkäri ja raspasi Diisan hampaat ja sain itsekin kurkkia raspauksen jälkeen sinne suuhun taas. Hampaat olivat siistit ja niinkuin lääkärikin totesi on vuoden väli riittävä sillä piikkejä ei pahemmin ollut ja rivistö on muutenkin tasainen ja hyvä. Hän oli unohtanut laittaa rokotuksista merkintää ja lupasi tulla tiistaina laittamaan rokotukset. Hän kehui taas heppani kiiltävää karvaa ja sen muutenkin terveen ja hyvänvointisen oloista olemusta. Diisa oli aika tokkurainen rauhotuksesta mutta se virkosi puolen tunnin jälkeen minkä seisoi pihatossa itsekseen. Voin päästää sitten hepat keskenään jatkamaan laiduntamistaan. Lauantain Diisa vietti raspausvapaata.

Tänään sunnuntain kunniaksi mentiin taas eri maastolenkille. Heidi on saanut tutustua nyt niihin eri suuntiin meneville reiteille. Oltiin tunnin liikenteessä ja mentiin vain reipasta käyntiä. Tultiin takaisinpäin meidän isomman peltolohkon kautta jonka näytin Heidillekin kun siellä mahdollisesti ensi kesänä laiduntavat nämä kaksi heppaa ainakin keskenään. Oli tosi hienoa maastoilla.
Olin hieromassa hevosta päivällä ja sitten piti alkaa sovittamaan satulaa jonka mies oli käynyt hakemassa sovitulta paikalta sovitukseen.


Satula on Stübbenin issikkasatula ja Focus mallinen eli oikein askellajikilpailuihin erikoisesti valmistettu malli. Satula on penkiltään 18" ja tuntuikin tosi väljältä vaikka on vain ½ tuumaa omaani suurempi. Satula istuu hyvin hepalleni ja näyttää kyllä hyvältä. Tein noin 20 minuutin käynti ja töltti treenin. Saan ehkä pidentää jalustinta hieman. Huomasin että kipristelin hieman nilkkojani erilailla johtuen mahdollisesti liian lyhyistä jalkkareista ja erilaisesta asennosta. Satulassa on aika isot polvituet. Penkki oli kuppimainen ja hiven kovankin tuntuinen. Silti alkutuntuma on hyvä. Koitan huomenna vielä kunnollisen kenttätunnin ja teen päätöksen vasta sitten.


Perjantaina saatiin sepeliäkin puomin eteen ja tarhan portille joten syksyn vesisateet eivät nyt kiusaa meitä siltä osin kuranmuodossa ainakaan. Lauantaina mies teki pihaton viereen hevosten ulottumattomiin kuitenkin puruvarastoksi katoksen joten niiden kuskausmatka on nyt ihan minimissä ja helpottaa mukavasti hommia. Heinääkin tulee taas huomenna.


Iksun omistajat tuntevat porkkanaviljelijän ja he hankkivat meidän hepoille talveksi porkkanat jotka menivät maakellariin säilytykseen. Saavillinen tuli jo meille että saadaan alkaa niitäkin antamaan kun omena sesonki on ohi pian.




Ei kommentteja: