sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Maastoiluja ja kuivike asioita
Meille on tehty pihaton viereen katos vahvasta pressusta ja puusta johon on nyt tuotu noin 7 kuutiota puruja kuivikkeeksi. Pari isoa pahnapyöröpaaliakin on haettu kotiin joten ensi talven kuivike asiat on hoidossa. minua helpottaa tuo että purut on ihan vieressä eikä tarvitse niitä kärrätä pitkältä enää. Laitoin kahvat tuohon nauhojen päihin jotka saa pihaton seinässä oleviin koukkuihin jotteivat hepat mene omin lupineen tutustumaan puruvarastoon :)

Diisan rokotusloma loppui lauantaina ja mentiinkin kera Heidin ja Iksun maastoilemaan ja mentiin pitkä noin 8 kilometrin lenkki takametsän kautta peltojen halki isoon metsään. Siellä olikin kivasti tuulelta suojaa kun eilen oli aika kova tuuli. Mentiin vaan kävelyä eilen kun hepat oli hiukan puuskittaisesta tuulesta varuillaan ja me mietittiin metsästäjiä joita olisi voinut olla tuolla isossa metsässä. Niitä emme kuitenkaan nähneet. Takastullessa aiheutti kaksi kovaäänistä mopoa hiukan turhaa jännitystä kun vastavaloon pojat tulivat ja hepat eivät nähneet niinkuin emme mekään kunnolla että mikä tulee ja mistä mutta hirveä ääni niistä lähti!  Puolitoista tuntia meni aikaa.
                                                             Lauantaina maastoilemassa

Tänään oltiin myös maastossa ja mentiin eri maisemissa. Aamulla oli -5 astetta pakkasta ja metsässäkin oli paikotellen liukasta. Mentiin peltojen liki menevät tiet ja joen rantaa kohti missä on soratietä. Päästiin ravailemaan ja laukkaakin mentiin pätkät. Hepoilla oli virtaa reilusti. Tunti oltiin tänään liikkeellä.

Meillä on nyt käytössä jo 65 litran saavi jossa on lämmitys. Valmistaja lupaa -20 asteessakin vielä sulan veden. Yksi murhe vähemmän heppojen pidossa. Näinä aikoina kun lunta ei vielä ole mutta pakkasta niin vesiastiat ovat jäässä ja hepat eivät mielellään muutenkaan juo liki jäistä vettä. Huomannut hyvin että tykkäävät juoda nyt paljon enemmän kun vesi on lämpöisempää kun se pari astetta.

                   Neljä päivää jo ilman ihottumaloimea. Diisa nauttii auringosta laitumella.

Pihattotarhassa on nyt kolme verkkoa eli jokaiselle omansa heinien hitaampaan syöttöön. Laitan osan heinistä kaukaloon ja osan verkkoihin pitkin päivää. Näin riittää puuhaa pitemmäksi aikaa ja kylmiä ilmoja ajatellen on sitä "lämmikettäkin" sitten tarjolla pitempään.2 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Mistä tuo lämmitettävä kuppi on?

Ajattelin kans nyt talveksi hankkia meidän pojille tällaisen: http://www.lapinsulatuote.com/tuotteet.html?id=0/3

Irkku kirjoitti...

Börjers Kotimäeltä tilasin tuon.
http://www.borjeskotimaki.fi/kauppa/?p=dept.asp?id=68