maanantai 28. lokakuuta 2013

Lokakuun loppua

Meillä on ollut hyvin kiireistä kun meidän on pitänyt tyhjentään nyt kuun loppuun mennessä äitini omakotitalo jossa on asunut sukua yli 60v joten voitte vaan arvailla onko siellä ollut tavaraa. Aika ja voimat on menneet ihan siinä puuhassa ja vain hevosten päivittäinen hoito on saanut osansa joten ei kummempia kertomisia ole nyt tältä kuluneelta viikolta. torstaina ratsastettiin kera Heidin ja Iksun kentällä liki tunti. Tein ihan tölttitreeniä ja siirtymisä. käynti, töltti, ravi. Heppa toimi kivasti ja oli rento. Satula tuntuu tosi hyvältä kerta kerralta.

Tänään olisi mahdollisesti ratsastusta luvassa kenbtällä iltapäivällä jos ei ala mikään kaatosade. Diisa on kasvatellut jo hyvin itselleen paksua karvaa ja sen jalka ja lauan aluskarvat on jo melkoisen muhkeat. Vaikka lämmintä on nyt ollutkin on ilmat tietenkin muuten syksyisen koleat ja kosteat. huomiselle lupailee jotakin myrskynkin tapaista.
Hepat saavat laiduntaa vielä tämän kuun loppuun sitten laidun jää talvilepoon. puoli vuotta laidunnusta ja puoli lepoa on hyvä määrä laitumelle.

Loppuviikolla saadaan hokkikengät alle. Odottelen myös tilaamaani talviratsastushaalaria postissa saapuvaksi.

                                                            Roope 7 vko

Oltiin eilen katsomassa Roopea ja hänelle vietiin pyyhe jotta saamme sitten kotiin mukaan tutulta tuoksuvan "lohtduttavan" pedin. Tiistaina 5.11 on kotiinhaku ja edellisenä päivänä saavat vesselit sirut ja lääkärintarkastuksen. Roope on hieman alle 9 viikkoinen kun tulee meille. Sopii hyvin kun on kiireitä ollut ja kun kotona on jo isompi koira niin toinen on saanut hiukan kasvaa. Onneksi kasvattipaikassa on  iso koira johon pennut ovat saaneet tutustua ja elävät väljästi isossa huoneessa normaalissa kodissa. Kasvattaja on kertonut että Roope on edelleen hyvin tomera ja tietoinen omasta egostaan. Roopesta tuntuu tulevan karkeakarvainen russeli niinkuin äidistään, niiden isä on sileäkarvainen.


2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Niin suloinen Roope! Minusta karkeampikarvaiset on luonteikkaamman näköisiä :)

Löytyikö talosta paljon vanhoja aarteita???

Irkku kirjoitti...

Kyllä talosta löytyi aarteita. Minua liikuttivat vanhat isovanhempien päästötodistukset kauniisti käsin musteella kirjoitettuja vuodelta 1916. työtodistuksia ja isoisän ammattiurasta löytyi paljon dokumenttejä. Vanhoja hienoja työkaluja ja jo vanhat lehdetkin 50-60 luvulta riemastuttivat. samoin isoäidin kirjailemat kapiot 1920 luvulta, hän kun oli syntynyt 1902.
Samoin minä tykkään karkeakarvaisesta enempi joten olin oikeen hyvilläni kun tuo roope on alkanut repsottamaan karvoillaan :)