torstai 18. heinäkuuta 2013

Kentän käyttöä

Maanantaina oltiin sitten iltasella noin puolituntinen kentällä Diisa vapaana. ensin otettiin seuraa johtajaa leikkiä ja poni kulki liki rinnalla niinkuin koira. Pysähtyi kun sanoin seis ja annoin leipäpalan. Se tulee viistosti hiukan eteen poikittain pysäyksessä mutta pysähtyy kumminkin. Lähtee liikkeelle heti kun otan askeleen. Juoksinkin muutaman askeleen ja se lähti tulemaan mukana. Tämä neito kun ei narussa ollessaan juokse kun oikeen ajettuna ja piiskan kanssa pitää roimia maahan ja oikeen ajaa se liikkeelle.


Meillä oli oikeen huima ristikkoestekin kentällä. Juoksin itse muutaman kerran yli ja heppa seurasi mukana. Sitten juoksutin heppaa ja laukassa hyppyytin tuosta yli.

                                                         juostessa näpsäisty

Meillä oli kivaa yhdessä ja oikeen sai itsekin hassutella ja naureskella kun minä hypin ja hevonen perässä.

Tiistai oli vapaa hepalla ja eilen mentiin kentälle ensin pyörimään ja tein pohkeenväistöjä ja treenailin ravia. Tölttiä otin myös ja laukkaakin. Vasen kierros oli edelleen tahmea. Siihen pitää nyt panostaa...lomailu ilmeisesti vaikuttanut heppaan jotenkin kun niskottelee siinä nyt taas. Anu tuli myös Lahjan kanssa kentälle. Lähdettiin maastoon ja mentiinkin kiva kävelymaasto niinkuin loppuverkkana ja se oli noin 40 minuuttinen eli aika hyvä loppuverkka kolmen vartin kenttätyölle :)

Tänään menin itsekseni iltasella kentälle Diisan kanssa ja keskityin erityisesti tölttiin. Nyt vasenkierros oli jo parempi mutta ei vielä niin hyvä mihin jo päästiin aktiivisemmassa treenivaiheessa. Ravin kanssa oli hiukan hankaluutta kun tuppas laukkaa vaan tarjoavan. Pääsin kuitenkin menemään pätkät hyvää ravia ja kehuin ja keventelinkin hiukan ravissa. Muutamat voltit tein ja keskityin niihin huolella. Pohkeenväistö oli ensin hyvin hankalaa mutta sitten pienen neuvottelun jälkeen sekin taas sujui.

                                                                        Kiiltää

Kentän viereen tuleva noin 9 neliön katos on jo tässä vaiheessa. Mies siivosi muutenkin kentän ympäristöä kuskaamalla energiapuuksi kelpaavia risuja, rankoja yms. lautoja pois kuleksimasta.

  Laitumella jatkuu lohkojen kierto ja syötävää riittää. Kuivaa heinää ei ole syöty jokusiin viikkoihin lainkaan kun yöksi laitan niitettyä heinää pihattoonkin.

3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Ihanaa, kun olisi tuollainen kenttä jossa pääsisi tekemään kaikkea hauskaa maastakäsin. :)

Teillä ollaan niin ahkeria, kun kokoajan on jotain rakenteilla ja tulee aina niin kaunista jälkeä.

Irkku kirjoitti...

Kyllä tuo kenttä on iso ilon aihe. me olemme miehen kanssa aika lailla samanlaisia eli aika tarkkoja molemmat jos jotain tehdään siinä syy ehkä että tehdään sillätavalla huolella.

RH kirjoitti...

Teillä on Diisan kanssa kyllä mahtava suhde, ja näin äkkiä!