lauantai 17. elokuuta 2013

Alkavaa syksyä ilmassa

Tänään on aamupäivästä saakka sadellut. Hepat meni laitumelle ja Diisakin pääsi ilman loimea kun polttiaisetkaan eivät vedestä tykkää. Loimen sainkin nyt sopivasti pesuun.
Alkavan syksyn huomaan hyvin sitä kun Diisa aamulla laitumelle päästessään vetäisee kunnolliset pari kierrosta pukkilaukkaa kun ei helle vaivaa enää ja uuvuta heppaa vaan jaksaa riekkua paremmin!

Torstaina oltiin ratsastamassa iltasella niin että ensin tehtiin kentällä hommia puolisen tuntia ja Diisa oli pikkusen äkeänä ja tarjoili kevennettyä peräpäätä ihan jo ravissa sille maiskuttaessanikin. Hiukan se tuntui aavistuksen selästään jäykältä takaosan puolesta että aavistelin olisiko ilman satulaa ratsastus tehnyt hieman kipeyttä. En patistellut heppaa sitten pahemmin vaan otin pohkeenväistöä ja reipasta käyntiä ja kulmat huolella. Metsässä tehtiin lenkki lähimaastossa rennosti kävellen. Venyttelin hepan jalat ja tunnustelin ja hieman painelin hepan selkää josko löytäisin selkeän kipukohdan mutta sellaista en löytänyt. Eilen perjantaina otettiin taas iltasella kentällä parikymmentä minuuttinen ja nyt oli heppa  normaalimpi ja laukka nousi kivasti ja ravissakin löytyi pitempi rennompi pätkä.

Eilen menin taas laukkaympyrällä ja ratsastuksen päätteeksi ihan minua nauratti kun katselin lantakasaa kentältä siivotessani tuota lanattuun kenttään syntynyttä ympyrää ja se on tosiaan kunnollinen ympyrä ja ja ihan totuudessa, en osannut vielä keväällä moisesta oikeen edes haaveilla että se meiltä onnistuisi jo noin hyvin. Pienet on ilot ja ympyrät heppatädillä :)
Oltiin eilen sitten vielä maastossa ja mentiinkin pitkästä aikaa kiipeilemään vanhalle soramontulle ja köpsöteltiin pyörätielläkin pätkä. Reilu tunti saatiin eilen kulumaan kaikkineen hepan selässä.

                                                    Diisa odottelee rennosti töihin lähtöäEi kommentteja: