sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Museoiden yössä 21.5
Tännehän me taas tultiin niinkuin sovittu oli. Oltiin hyvisä ajoissa puoli viiden maissa kun työpaja "ponipotretti" alkoi kello 17.00. Esitteessä ja mainoksissa oli Diisasta taas kuvaa ja infoa että paikalla on kuvauksissa Islanninhevonen Diisa. Kuvataiteilija Anne Roininen oli kuvaajana paikalla ja potreteissa kävi niin aikuisia, lapsia kuin kaverikuvienkin haluajia. Mukaan sai taas tehdä Diisan kuvista rintanappejakin. Näin jokusia kuvia mitä kuvattaville tulostettiin ja upeita ne olivat. Museo tulee julkaisemaan luvan antaneiden kuvia omilla sivuillaan. Oli taas niin ihanaa nähdä lasten ilo, jännitys ja onni. Diisaa kun sai tietysti silitellä siinä myös.  Moni uskaltautui ensimmäistä kertaa kokeilemaan hevosen pehmeää turpaa jne.


                                                                    mainoslehtinen

                                                                    Diisa ja isäntä

Diisa meni niin mutkattomasti lasikäytävän kautta museon sisäpihalle joten se selvästi muisti paikan koska nyt se ei ihmetellyt lasikäytävän heijastuksia yhtään. Meillä oli hyvin taas aikaa tutustua kuitenkin pihan kalusteisiin mitä siellä hiukan oli ja tutkittiin paikat  ja haettiin heinäkassi jotta heppa viihtyy. Vettä ja herkkujakin meillä oli tietenkin matkassa. Onneksi ymmärsin ottaa itikka aineen. Meni joku puolituntia kun paikalle löysivät polttiaiset. Suihkutin heppaa välillä niin sen oli mukavampi seisoa paikoillaan eikä tarvinut huiskia eikä hyöriä.
Olen lohkonut isompaa laidunta kertaalleen ja tänään jatkanut sitä hommaa. Useampi satametriä nauhojen laittoa viä mukavasti aikaa yhdeltä ihmiseltä. Vaikka ne tuleekin aitojen sisäpuolelle lasikuitutolpilla.
Meillä on jo liki kolme viikkoa harjoiteltu ihan alun 15 minuutista tämänpäivän reiluun kahteen tuntiin laidunnusta. Meillä ei tulla muutenkaan olemaan tänä vuonnakaan 24/7 laitumella vaan mennään aamulla joskus 9-11 aikaan ja otetaan tarhaan 18-21 riippuen hiukan omista menoista. Ensinnä Kertun haluan pysyvän ilman isompaa laidun pöhötystä jos näyttelyihinkin kerran mennään ja ei näiden pienten tosiaan tarvitse itseään palloiksi tuolla lihottaa.

                                                                          Kerttu


Kerttu oli hiukan leikkaamassa pihanurmeakin perjantaina. Hillan kanssa me tehtiin ensimmäisen kerran harjoitus missä lähdetään ihan asutusalueellekin kahdestaan. Se meni tosi hienosti. En ottanut edes raippaa mukaan kun Hilla on jo jättänyt sen pysähtelemisen kokonaan pois ja jos hiukan meinaa pysätä toimii maiskutus riittävänä kehoitteena jo liikkua eteenpäin. Matkalla tuli vastaan pyöriä ja lapsia oli pihalla aidan takana. rohkeasti hilla tuli rinnallani.

                                                         Hilla metsäosuudella maistiaisilla


Huomenna meille tulee eläinlääkäri joka tarkastaa ponien hampaat. Saan samalla Hillalle lisää matolääkettä kun haluan sen vielä madottaa kesällä koska on vielä niin pieni. Hillahan täytti sen 1v juuri .16 päivä ja Kerttu 2v .19 päivä. Samalla saan hevosten apteekkiin kipulääkettä ja rauhoituspastaa jos tulee jokin tilanne kun kesälaitumellekin tulee 4 hevosta olemaan.
Ei kommentteja: