torstai 12. toukokuuta 2016

Suunnitelmia ja kesäjuttuja


Kulttuuriponi Diisa valmistautuu .21 päivä oleviin Museoiden yö tapahtumaan ja tänään on julkistettu virallinen ohjelma ja voin kertoa että tämänkertainen työpaja on nimeltään "Ponipotretti" vaikka kyse on hevosesta sopii tuo poni hyvin tälle hepsukalle, sen itsetunto ei kärsi siitä. Tämä tarkoittaa sitä että valokuvaajana toimii kuvataiteilija Anne Roininen ja lapset, miksei aikuisetkin saa kuvauttaa itsensä Diisan kanssa ja taas saa tehdä Diisa aiheiusia rintanappeja toisessa pajassa. Kuvan ja napit saa tietenkin mukaan vain 2 euron panosksella. Materiaalikuluja siinä otetaan hieman museolle.


Diisa oli tänään Suvin kanssa tunnin maastolla ja me mentiin hiukan mäkitreenejä ja minä olin juoksemassa mukana.




                                                                     Kerttu

Kertun ilmoitin tänään Mynämäen näyttelyihin jotka ovat ensi kuussa. Sain esittäjän varmistettua tänään kun emme ole päässeet treenaamaan yksiinkään mätsäreihin ponini kanssa joten en halua mokailla itse sitä. Koska poni on hyvä niin sen voin itse mokata omalla tumpeloinnillani ja ei viitsi kuljettaa ponia pitkiä matkoja ja mokata. Ei tämä kuitenkaan ilmaista hupia ole kuskailla ja näyttää ponia kunnon näyttelyissä.

Tänään on muutenkin hiukan sivuutettu Kertun varalle tehtyjä suunnitelmia. Ajatuksissa sen mahdollinen astuttaminen ensi kesänä ( 2017 siis ). Kasvattajan kanssa hiukan vaihdettu ajatusta siltä osalta. Ori vaihtoehtoja pitää alkaa miettiä ja muita asioita myös.




Tänään on meillä hoidettu toipilasta eli Pertta oli eilen toimenpiteessä jossa eläinlääkäri poisti rasvakasvaimen ja paiseen koiran kainalosta ja antibiotit ja kipulääke on tänään mennyt. Koira on aika väsy ja hetkittäin näkee että on kipujakin. Parin viikon päästä mennään kontrolliin. Pertan alkuvuosi on ollut aika rankka. Se steriloitiin ja poistettiin aika monta nisää nisäkasvainten johdosta.




Mies on tehnyt meille kesäkeittiötä takapihalle metsään ja se on tänään valmis huopakaton laittamista vaille ja pari pientä ikkunaakin siihen katon osalta tulee. Ne on jo mietitty ja hankittu eli tulevat polykarbonaatista joka on paljon lasia vahvempaa ja turvallista. Mies on kyllä taitava ja ahkera, kun palkkatöitä tekee ihan samalla ja touhuaa tuonlaista ihan itsekseen ja puut kaikki on itse vielä metsästä kaatanut, kuorinut, tapuloinut, sahannut.








Ei kommentteja: