keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Helle hellii

                                                                       Diisa


Eilen ja tänään on mittari kivunnut reilusti yli hellelukemien. Tänään pesin Diisan ja vaihdoin puhtaan loimen. Saatiin laitettua vesisaaveihin aamulla lämpenemään kaivovettä joka on todella kylmää nostettuna.

                                                                    Kuivattelua


Tänään tuli myös vuolija ja Kertun kaviot sai kehuja että on hyvät asennot niissä vaikka oli kovasti kavio nyt kasvanutkin. Nyt onkin hyvä aika siihen kun mennään Mynämäelle näyttelyihin niin ehtii kavio hieman kasvaa ennen sitä.

                                                           Vuoltuja kavion paloja                                                                         Rölli ja minä itte!

Kävin Rölliä hieromassa ja toteamassa että herra on hyvässä kuosissa. Hieman avattiin "työjumeja" herralta.

Tänään on laitettu iso laidun valmiiksi odottamaan huomisia kesälaitumelle tulijoita. Saamme tänne Ponipysäkille neljä hevosta tuonne isolle lohkolle. Amme pestiin ja testattiin että venttiili pitää vedet altaassa. Vietiin himalajansuolakivi ja tavallinen mineraalikivi katokseen sekä testattiin akkupaimenen toiminta. Huomenna vielä aamulla lupas mies niittää alimman nauhan alta heinät kumoon ja laitetaan amme täyteen vettä..

Eilen saatiin oman lauman vahvistusta kun Tyyne, tuttu jo viime kesältä tuli lauman jatkoksi ja viettää kesää täällä kanssamme. Hevos / ponimäärä kasvaa siis huomenna kahdeksaan kaviokkaaseen tilallamme.                                                  Vielä talvikarvaa raastetaan poneista


                                                               Tokkuraisia poneja


Meillä oli pikkuponeilla raspaus ja Hillalla se oli ensimmäinen. Hienosti se meni. Molemmat rauhotettiin ja molemmilta löytyi sudenhampaita jotka eläinlääkäri lupasi ottaa klinikalla Porissa pois syksyllä.
Ei kommentteja: