lauantai 23. huhtikuuta 2016

Estekuja treenit alkoivat ulkona


                                         
                                                                Kerttu ja tukka!

Tänään tein kentälle tulevan syksyn tähtäimenä olevan estekujan joka pitää esittää Laatuponikilpailuissa Hämeenlinnassa.

                                                                Kujan kasaamista



Kujaan tulee maapuomi, ristikko, pysty ja okseri. Poneilla on tietenkin omat välit ja korkeudet menee iän mukaan. Me treenataan 40-50cm





Mentiin kävellen ja narussa ensin kujalle. Kerttu on kuitenkin vielä aika noviisi yksin kujalla. Sillähän oli viime kesänä Tyyne hyvänä vetoapuna. Nyt pitää mennä ihan itse, joten menimme yhdessä. Puomit on maassa ja poni saa katsoa esteet. Viimeksihän oltiin helmikuulla  maneesilla joten ei tätä ole nyt hetkeen tehty.
Kertulla tuli hirmuinen virtapiikki ja se  pukitteli ja riekkui joten annoin sen tehdä sitä ensin ihan omiin nimiinsä ja jätin kujalle yrittämisen väliin.









Kun isompi virta oli saatu purettua otettiin ohjat niinsanotusti minun käsiin ja opastin ponin juoksutuspiiskalla kujalle. Teen homman yksin koska ei ole useinkaan ketään apuna niin tarkoitus on tehdä asiat niin että ne voin tehdä yksin. Pitää olla varma että se poni sitten menee sinne kujaan eikä yritä kääntyä Itse pitää olla nopea ja lukea jos poni meinaa epäröidä tai kääntyä.. Kerttu aika hienosti kyllä sinne minusta on aina mennyt. Pientä epäröintiä oli pariin kertaan havaittavissa mutta siitä päästiin menemällä lähemmäs ponia ja voimallisella maiskutuksella tsemppasin ja kehuin tietysti ponia hyvästä reippaasta suorittamisesta.





                                         Kerttu tuli hakemaan kiitos rapsutukset suoritusten välillä



Hienosti meni ekat treenit ulkona tänä vuonna ja tästä ne sitten lähtevät pyörimään. Mies oli kuvaamassa meitä ja otti se hiukan videoitakin. Pitää hiukan miettiä suunnitelmaa että tuleeko esteitä jaksoissa ja sitten taas välillä ohjasajoa yms.









4 kommenttia:

RH kirjoitti...

Hienosti menee :)

Marjut kirjoitti...

Hieno Kerttu. :) Vinkkinä: Kannattaa kuja aloittaa aika kulmasta ja jatkaa kujaa taas okserin jälkeen niin, että laukkaisi mahdollisimman monta askelta okserin jälkeen. Näin se tulee kujaan rauhallisesti jatkaa laukkaa vielä vikan esteen jälkeen. Monesti kun kuja loppuu okseriin, ne tyssäävät okserin jälkeen ja hyppykaari on sen vuoksi huono. Laatareissa okseri on se tärkein este just. :)

Irkku kirjoitti...

Joo tuota mietinkin et pitää saada muutama tolppa lisää ja panostaa tuohon kujan pituuteen todella, nyt kun vasta tein nuo kunnollisilla mitoilla tänne kotiin loppui tolppani kesken :). Se pysää nyt ihan tuohon okseriin, huomasin samaa Kiitoksia huomiosta tosiaankin tähän pitää tehdä muutosta.

Irkku kirjoitti...

Tuossa videossahan se menee kohtuu reippaasti kun oli menty jo useampi kerta. Alkuun piti just tätä patistamista tehdä tuossa hieman ennen okseria että sai ponin nostamaan tehojaan kunnolla... Katsoin meinaan tuon videon juuri uudelleen ja muistinkin vaan niitä treenejä kun oli aika lailla vauhdin loppumista okserin jälkeen heti.