lauantai 16. huhtikuuta 2016

Taidemuseoon islanninhevosen kanssa

                                                                   Diisaa puunataan

Eilen aloitettiin pesemällä hevosen häntä ja muualtakin sienen kanssa käytiin läpi Diisaa. Karvaa irrotin taas aika lailla ja nypein pitkiä jäljellä olevia karvoja pois. Harjaa ja häntää selvitysaineella kävin läpi ja laitoin kassia ja tarviketta valmiiksi tälle päivälle..

                                                            Lasikäytävä, portaat tehtävänä

Tänään tuli Saima aamulla ja alettiin laittamaan poni juhlakuntoon. Karva sai kiiltoa ja kaviotkin pestiin. Eväskassit niin meille kun hepallekin mukaan ja sitten vaan heppa koppiin ja kohti Poria ja siellä etelärannassa olevaa taidemuseota.  Tilaisuus on lasten taidepaja pörröpensselit järjestämä tapahtuma jossa lapset saavat piirtää ja tulla myös silittämään ja koskettamaan mallina olevaa eläintä.  Alueen lehti Satakunnan kansa kertoi tapahtumasta näin Juttu tapahtumasta 

 Mentiin kuvassa näkyvään lasikäytävään portaita joissa annoin Diisalle pitkän narun jotta se saa rauhassa katsoa mihin astuu ja se kulki perässäni rauhallisesti hieman liukkaan käytävän poikki toisesta ovesta sisäpihalle. Diisa tulee hyvin minun mukanani aika pelottaviinkin paikkoihin kyselemättä sen enempää kun olen paljon meidän alkuajoilla tehnyt sen kanssa näitä harjoituksia missä vahvistettiin luottamusta. Diisa ei todellakaan ollut minulle tullessaan viilipytty vaan herkästi säpsähtävä hevonen. Aika ja rauhallinen käsittely auttaa kummasti.




Tutkittiin pihaa rauhassa. Oltiin paikalla hyvissä ajoin ennen kahtatoista kun tilaisuuden oli tarkitus alkaa. Diisa sai tottua lintujen syöksähtelyihin jotka varmsti pelkäsivät pesäpaikkojensa puolesta ja raatihuoneen viereinen kello kilahteli sekä tuuli pyöritti suljetun pihan kuivia lehtiä ja aurinko toi omat kiiltävät heijastukset lasikäytävästä.

Diisan luotettava hoitaja ja ratsastaja oli mukana ja meillä oli kyllä oikein mukava päivä. Samoin mieheni oli kyyditsemässä ja kantamassa tavaroita yms.




Lapsia tuli jo hieman aikaisemmin ja niinhän me aloitettiin mallina olo. Diisa jaksoi aivan upeasti olla siliteltävänä ja mallina tässä hommassaan. Ei edes aiheuttanut puuskaisen tuulen lennättämät solumuovialustat mitään kaaosta vaikka liki hevonen sai ne jalkoihinsa.




Diisasta aikaisemmin lähettämäni kuvatkin olivat tarpeen sillä museolla oli henkilö pitämässä rintaneula pajaa ja lapset saivat tehdä joko valmiista kuvista Diisa rintaneulan tai värittää haluamansa kuvan jonka joku oli hienosti piirtänyt Diisan kuvista.





Pitihän sellainen saada itsellenikin muistoksi. Saima kävi tekemässä meille kaikille niitä. Saatiin vielä museon omaa tuotantoa Street art hupparit valita myymälästä kaikki me kolme joten kyllä meillä oli antoisa päivä kaikinpuolin. Hevonen sulatti niin pienten kuin isojenkin ihmisten sydämet. Sain vastailla kysymyksiin ja kertoa hevosesta ja rodusta.









Me saimme kutsun ensi kuussa uudelleen museolle kansainvälisille museoiden yö tapahtumaan iltapäivällä joten hevonen jatkaa heinärahojensa ansaitsemista näin kulttuurin muodossa.

 



                                                

3 kommenttia:

RH kirjoitti...

Mukavaa toimintaa lapsille! Ja hieno Diisa, kun niin rauhallisesti oli. Luin tuon jutun, ja hieman hämmästytti tämä: " Äklöpensselit-pajoissa on hahmoteltu kilpikonnia ja muita matelijoita." Mitä "äklöä" kilpikonnissa ja muissa matelijoissa on???

Elina kirjoitti...

Diisa on kyllä oikein rauhallisen näköinen kuvissa. :) Kiva, että viitsitte osallistui tapahtumiin ja tuoda iloa lapsille.

Irkku kirjoitti...

Uskoisin että tuo äklöpensselit on hiukan lastenkieltä kun ehkäpä monet lapset kutsuvat vaikkapa kosteaa etanaa helposti äklöksi :) Tykkäsin noiden paja ja museoihmisten tavasta kysyä asioista ja toimia sillä heille oli myös ensiarvoisen tärkeää että eläinten ehdoilla mennään ja tällä tapaa opetetaan myös lapsille kunnioittamaan eläintä eikä sitä pidetä minään leluna ja vaan heitä varten viihdykkeenä. Tämänkaltaisissa jutuissa on hieno olla mukana ja osallisena jakmassa eläinten pyyteetöntä ystävällisyyttä kun niitä kohdellaan kauniisti.