tiistai 20. kesäkuuta 2017

Keskikesän aikaaLuonto on kauniin vihreä ja vehreä koska sadettakin on kivasti saatu. Uusittu laitumemme alkaa olemaan hyvällä kasvulla ja se on itänyt onnekseni ihan tasaisesti. Heinän pituus alkaa olemaan jossakin 15cm luokkaa kohta. Harkintaan jää vielä se että milloin päästän noita heppasia sinne hieman ruokailemaan. Varmaankin loppu kesällä sitten vasta. Meillä niitetään  muualta hepoille nyt heinää jota annan jokusen kärryllisen  päivässä  Diisalle ja pikkuponeille.

                                                         
                                                                Noin viikko sitten otettu  kuva


                                                                           Niitto heinää

Eilen kun oli nätti päivä pesimme Iineksen kanssa Diisan oikein huolella. Häntään ja harjaan se sai ihottumaiselle sopivaa Vainikan aitan pesusaippuaa jonka pois huuhtominen  ei ole tarpeellista eikä niin suotavaakaan vaan se saa jäädä vaikuttamaan martoon. Kosteuttaa ja ehkäisee kutinaa ja pitäisi torjua  noita pistäviä öttiäisiäkin. Heppa pestiin hetken aikaa vaikuttamaan jätettävällä shamppoolla muuten ja sekin ihottumaiselle sopivalla tuotteella joka ei kuivata ja tuoksuu tervalta.


                                                                               Pestynä


                                                                        Luonnonantimia

Tänään keräsin hepoille pajua, koivua ja vadelmaa lisäherkkuna ja hyvin se tuntuu kaikille maistuvan. Saavat  vitamiinit ja hivenaineet talteen luonnollisella tavalla. Tänään mies niitti niittyleinikkejä heppojen tarhasta ja samalla hän kiersi tarhan ja laitumen aidan aluset leikkurilla. Nyt taas kulkee sähkö hyvin kun ei ole alalankaan / nauhaan  osumia niin paljon. Tykkään kyllä kun on siistitty nuo tarhat ja aitojen aluset. Vaikka muuten en pihaa pidä mitenkään tiptop kunnossa on heppojen paikat enempi mulla  tarkemman syynin alla. Ensi viikolla olisikin tarkoitus pestä taas pihatto kunnolla sisältä.  Samoin tallisssa varustetilaa pitää  taas paremmin siivoilla. Harjat yms. varusteita tulikin taas pestyä samalla kun Diisa pestiin.

                                                                 Siistitty tarha leinikeistä

                                                Toivotamme mukavaa Juhannusta lukijoille!


1 kommentti:

RH kirjoitti...

Kiitos samoin teille!