keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Varsa katsaus


Nyt on vähän varsakuumetta ilmassa joten ajattelin laittaa hieman katsausta tulevasta varsasta tänne teillekin ihasteltavaksi. Kuvassa on siis 16.5.15 syntynyt tammavarsa Canna's Hyacinth.

                                                               i. Kompis Roderick
                                                              e. Nicolien v.d. Dorpsstraat


Muut kuvat onkin sitten sekä Cannas's tallin ja Seija Paanasen ottamia.

Minun on helppo hankkia uusi varsa samalta hyvältä kasvattajalta johon voi luottaa ja muutenkin asiat hoituu ja toimii niinkuin pitääkin.


Varsa muuttaa meille ensiviikon alussa. Kaikki asiat alkavat olla valmiina varsan siirtymistä ajatellen. Se on  kasvatuspaikassaan tietenkin tunnistettu ja se on myös rokotettu eläinlääkärin toimesta. Kasvattaja on madotellut tietenkin ja vuollut varsan kavioita. Minäkin olen jokusia kertoja käynyt silittelemässä tätä pikkuista. Nyt varsa syö rehujaan jo ja osaa olla itsenäisesti karsinassa joten se on valmis irtaantumaan kasvattipaikastaan. On hienoa että saa kuulla ja seurata myös näitä asioita kasvattajalta. Tavoitehan on molemmilla että varsalla on mahdollisimman pehmeä ja mukava siirtyminen. Sen elämän se varmaan toisiksi suurin shokki kun ensin on erotettu äidistä ja sitten siirtyy vielä vieraaseen paikkaan. Sitä voi helpottaa näillä kaikilla hommilla jotka vie oman aikansa ja vaatii työtä ja aikaa.

Tässä pari kuvaa päivän ikäisenä äidin turvissa laitumella.
Kuvat ovat Canna's tallinSeuraavat kaksi kuvaa onkin kahden päivän ikäisestä varsasta.Varsan isä on komea oripoika josta löytyy Sukupostista myös kuvia ja lisää tietoja jos jotakuta kiinnostaa.  Sukuposti
Samoin äidistä näkee tietoja ja kuvia lisää Sukuposti 

Seija Paanasen ottamia ihania kuvia Canna's ponien  kasvattajapäivältä                                                            Takana oripoika HocusEi kommentteja: