maanantai 30. marraskuuta 2015

Peppi varsa lähti


Viime viikolla torstaina tuli jalostustoimikunnasta eläinlääkäri ja Peppi varsa sai sirun ja otettiin verinäyte. Varsa oli todella hienosti ja luottavaisesti paikoillaan. Väriksi tuli punaruunikko ja merkkeinä on tähti ja turvassa vielä pieni valkoinen merkki. Yritin kuvata turvan pientä merkkiä mutta se osottautui mahdottomaksi. Kuvassa se näkyy pienenä sydämenmuotoisena tuossa tumman ja vaalean karvan välimaastossa.


                                                                  Roosa


Eilen lähdettiin viemään itse Peppi  parinkymmenen kilometrin päähän kotiinsa omistajansa luo jossa se sitten aloittelee ensi vuonna ravurin uraansa.  Mentiin siksi koska haluttiin nähdä edellinen meillä syntynyt varsa joka on jo juossut koelähtönsäkin ja on treenissä. Roosa oli suuri ja komea. Sillä on kyllä niin kaunis pää. Sehän on sitten Pepin siskopuoli samasta tammasta.

                                                                  Roosa

Peppi pääsi omaan tarhaansa ja oli heti maistelemassa heinää. Käytiin kahvilla ja juteltiin kaikenlaista. Minä menin sitten hakemaan varsan tarhasta ja laitoin riimun päähän ja vein karsinaan.
Yksi aikakausi sitten ohi tällä saralla. Kaksi lämppärivarsaa meillä syntynyt ja kasvanut. Nyt meillä on Kerttu ja Diisa. Odotellaan pikku Hillaa joka on saanut viime viikolla myös rokotukset ja onneksi ei tullut kuumeeseen joten kohta meillä on sitten kolme omaa kotona.

Kertulla on jotenkin taas takajalat kasvussa ja on takakorkea. Kasvaa kasvaa pikkuponi vaan.

Tällä viikolla mennään snautseri Pertan kanssa lääkäriin ja kuullaan hiukan mitä mieltä on lääkäri sen nisiin ilmestyneestä patista. Koiran sterilointi on muutenkin ollut ajatuksena. Toivottavasti selvittäis säikähdyksellä.Ei kommentteja: