torstai 19. maaliskuuta 2015

Ponikuumetta

                                                           
                                                              Canna's Goldie


 Shetlanninponi kuume on vaivannut jo pitempään ja rinnalla oli ajatus issikkavarsasta jos teettäisin omalleni. Päädyin kuitenkin että hankin hyvältä kasvattajalta nuoren varsan jonka kanssa saan yhdessä oppia uutta näistä pikkuisista poneista. Tarkoitus on yhdessä oppia ja opetella ajohommat sekä näyttelyissä on tarkoitus käydä. Goldie tammalla on kaikki hyvät edellytykset pärjätä koska sukunsa on menestynyt sekä sisaruksensa palkittuja ykköspalkinnoilla. Goldie on itsekin juossut varsanäyttelyissä jo viime syksynä emänsä kanssa ja ollut ykkönen ja Champion varsa. 

Varsa on vuosikas joka on syntynyt 19.5 2014. Se on siis vielä niin nuori ja saa kasvaa mutta sen kanssa on kiva alkaa tutustumaan ja puuhailemaan ihan niitä arkisia juttuja. Eilen teimme päätöksen että varsa tulee meille toukokuulla kunhan meillä on varsominen saatu alta pois ja kesää hiukan alulle. Goldien on hyvä olla kasvattajansa luona ikäisessään seurassa siihen asti. Olen hyvin onnellinen kun naapurissa on samasta paikasta poni ja saan apuja ajohommien kanssa sitten tulevaisuudessa ja kasvattaja on myös lähellä noin 30 kilometriä meiltä. Jotenkin nopeasti tuli minulle varsalle sopiva kutsumanikin mieleen ja se on Kerttu, juontuu tietysti Goldiestakin mutta se vaan jotenkin tuli heti jostain kun mietin että miksi tätä pikkuista alkaa kutsumaan.
4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Onnea uudesta poniystävästä, suloinen Kerttu! :)

Marjut kirjoitti...

Onnittelut vielä tätäkin kautta. :)

Irkku kirjoitti...

Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten söpö! Täällä kanssa kauhea ponikuume, mutta onneksi tallikaverin shettis tuo siihen helpotusta :) Onnea uudesta kavioliitosta!