sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Uusia juttuja!                                   Eilen testattiin Shingsejä kavioissa ja kunnolla kentällä.
        
                        Kenttä oli kovalla luimikannella varustettu ja popot krapisivat kivasti


Käynti ja tölttikin meni ihan ok. Ravissa lähti vasen bootsi pois paikoiltaan ja se jäi nilkkaan pyörimään mutta pyöröhti siis pois. Laitoin uudelleen paikoilleen koska en ollut varma tulinko laittaneeksi bootsin kunnolla. Kun jatkoin ja menin lisää lähti sama bootsi uudelleen pois. Tulin alas selästä ja laitoin takaisin ja syynäilin verraten toiseen jalkaan jossa bootsi pysyi. Otin satulan pois ja päätin juoksuttaa maastakäsin jotta näkisin muutenkin liikkuuko heppa bootsit jalaassa suht normaalisti. Laukassa lähti molemmat pois kavioista. Pito on hyvä näissä ja luulempa melkein että todellakin vain etusiin riittää kun minunhan ei ole pakko laukata kaikista huonoimmmallaa kelillä todellakaan. Kirjoitin vuolijalle ja hän lupasi askarrella minulle bootseihin sellaiset lisäpalat kun Diisan kavio on niin pyöreä se päästää bootsin helposti pyörähtämään. Saan postissa ne asennuskuvan kera.
Kun oma heppa oli liikutettu ja tallityöt tehty lähdin naapurikunnan puolelle pitämään kehittelemääni jumppatuntia joka siis tehdään ratsain. Ratsastajat venyttelevät ja kehittävät tasapainoaan ja lihaskuntoakin tehtiin pikkuisen.

                                                          Kuva Joni H


Tunnilla oli kolme suokkiratsukkoa. Meillä oli oikein mukava tunti ja itsekin tuli tehtyä hartioille venytykset kun samalla näytin ja kerroin liikkeet. Hevosista on kaksi länkkärityylillä ratsastettuja ja   yhden liikkeen ansiosta ne molemmat halusivat kääntyä kun ratsastajan tekemä venytys muistutti kääntymis painoapuja. Kaikki kolme olivat hyvin reippaasti liikkuva heppoja joten ratsastajat saivatkin keskittyä kunnolla tekemään liikkeet kun ei heidän tarvinnut huolehtia hevosten eteenajosta. Tämän aikana kerroinkin että ratsastajat joutuvat keskittymään ohjaamaan hevosta enemmän painoavuillaan kun mentiin kahdeksikkoakin ja ohjat olivat löysällä ja toisessa kädessä vain. Sain innostusta heti toiseltakin tallilta moiseen tuntiin joten saatan jatkaa ja kehitellä lisää liikkeitä ratsukoille. Hieroin ja laserhoisin kaksi hevostakin samalla reissulla.

                
                                   Tallikisut Pilli ja Pauli lämmittelivät satulahuoneessa


Rautatalikkokin pääsi tänään testiin kun tein tallihommat ja se on todella hyvä. Terävien piikkiensä ansiosta se kaivaa hyvin jäätyneet lannat irti ja ei minua ainakaan haitanne pieni painonlisäys talikossa koska se antaa paremman voiman irroitukseen kumminkin.

Ei kommentteja: