sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Uusi vuosi ja jotakin uusiakin kujeita

                                                            
                                                                  Roosa  8 kk

Roosa täytti eilen kahdeksan kuukautta ja sillä alkaa esikoulu nyt tässä tammikuussa. Laitan sille juoksutusvyötä joka saa olla silankorvike ja riimuun ensin hiukan joustoja ohjiksi jotta tottuu paineeseen ja sen kaltaiseen touhuun että jotkut hihhnat pitävät päätä hieman paikallaan. Saan jossakin kohtaa päävermeet ja kuolaimet että sitten nekin tulee totutettua sille. Ohjasajoa varmaan omistajan kanssa kokeillaan muutama kerta ja näytetään kärryjäkin perässä niin sen jälkeen saa varsa taas mietiskellä asioita ja viettää kesää. Roosa on varmaan säältään nyt noin 145cm.

Eilen kuljetimme melko haastavissa kelioloissa 200 kilometriä toisen hevoseni paikasta a paikkaan b. Toivon että sille löytyisi se oikea ihminen viimein.













                                    Hevosten joululahjaksi saama miehen tekemä heinälaatikko josta saa molemmilta puolilta syödä heinää metalliverkon takaa joten heinää on 24/7 saatavilla mutta ei täysin vapaasti. Nyt kun laatikko on ollut pari viikkoa käytössä sen täyttäminen on helppoa kun hepat eivät siitä varmaan syö kuin yöllä enemmän ja sekin on aika vähäistä vain noin 2-3 kiloa siitä häviää parissa päivässä. Meillä ei olla todellakaan ahneita ja 5 kertaa tapahtuva muu heinien anto taitaa riittää melko hyvin.

2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Kiva kuulla teistä! :) Ompas jännä tuo Roosan karvan, hauskasti kuvioitu. Uusi heinälaatikko näyttää hyvälle!

Irkku kirjoitti...

Roosalla on kyllä niin jännä tuo karva. Se kasvaa tuollaisina isoina aivan kuin pyörteinä ja ei mene siten harjaamallakaan mihinkään muuhun suuntaan :)