perjantai 9. tammikuuta 2015

Nastaa





Meillä kävi tänään oikea paljaskavioisten erikoistunut vuolija ja bootsien sovittaja. Lupas käydä jatkossakin. Meille tuli Shingsien talvimallit missä on kiinteät 8 nastaa, erikoiskovaa metallia. Bootsein keskiosassa on vielä lisänä erityis iskunvaimennus ja urakuviointi joten tuki on muillakin kun nastoilla. Halusin kotisovituksen koska en ole koskaan ennen käyttänyt, laittanut hepalle moisia ja kun issikalla on nuo jalkakarvatupsutkin niin en todellakaan ala mutu tuntumalla menemään ja hyvässä lykyssä aiheuttamaan jotakin ongelmia hevoselleni vain ja ainoastaan etten viitsi asiaan riittävästi paneutua. Ammatti ihminen tulee katsoo, opastaa ja näyttää ihan kädestä pitäen. Miten ne kuuluu olla, millä kireydellä yms. Suosittelen kyllä muillekin!

Terhi vuoli kaviot ja hoisi kunnolla kannat ol iliian korkeat ja minä kun eniten pelkäsin että ne olis jotenkin kuluneet liian mataliksi. Kavioista löytyi aavistus valkoviivasta sieninfektiota johon sain hoitavaa savea jota laitetaan kolmenpäivän välein.  Kyllä on onni ja ilo että on asian osaavia ihmisiä auttamassa tässäkin hommassa. Hevonen joka on kulkenut vuosia kengillä ei välttämättä siirry kengättömäksi ilman  pientä kommerverkkiä ja silloin on iso asia että on ammattihmisiä apuna. Ei tavallinen kengittäjä ja vuolijakaan maininnut mitään moisesta asiasta. Heti kun tulee asiaan perehtynyt ihminen on  hoitokin sen mukaista. Ostin Diisalle etusiin nämä bootsit. Huomenna olisi tarkoitus kokeilla niitä selästäkäsin. Tänään mentiin vain taluttaen ja heppa ei mitenkään niitä arastellut vaan käytti kaviotaan ihan normaalisti. Tämä malli on nyt ihan uutta.


Ollaan tehty Diisan kanssa iltaisin kentällä hommia niin maastakäsin kuin selästäkin.  Eilen oli Suvikin ratsastamassa tunnin Diisalla ja oli ihan kivaa rentoa meininkiä. Vaikka vettä tulikin taivaalta ei se neitosia haitannut. Diisa oli kuolaimettomilla.





Tänään toi posti rautatalikon pää jolla saa jäätyneetkin kasat irti. Minä kun siivoan päivittäin pihattotarhankin.


Tässä on pohdittu nyt hevostelun osalta kaikenlaista ja meille on näytetty vihreää valoa Diisan kanssa asialle että veisin Diisan miehelään Etelä-Suomeen ensi keväänä. Pitää nyt vielä miettiä asia kunnolla.
Roosan ja Bonnien omistajakin kävi ja toi Roosalle silat  ja sen opettaminenkin sitten alkaa tässä pikkuhiljaa.

4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Mistä tilasit tuon rautaisen talikon pään? Terveisin toinen jäätyneiden kasojen kanssa päivittäin taisteleva...

Irkku kirjoitti...

Kaviolasta tilasin ja yllätyin on kohtuu järeää metallia ettei ole piikit heti solmussa ja saa kiinnitettyä normi varsiin kun on kiristettävää mallia eli ei kokoon sidottu malli.

Anna kirjoitti...

Kiitos tiedosta, taidan pistää tilaukseen. :)

Laura kirjoitti...

Hei kätevän oloinen tuo talikko! Itse olen turvautunut ihan rautalapioon jäisien kasojen kanssa. Itsellä myös tapana siivota tarha päivittäin. Ei tule sellaista urakkaa sitten...