torstai 5. lokakuuta 2017

Kerttu koululainen

Meillä jatkuu vielä laidunnus kun aamut ovat olleet vielä hyvin yläpuolella viiden asteen. Muutamana päivänä pidin pois laitsalta kun käytiin viileämmillä luvuilla. Diisalla on käynyt ratsastajia kivasti ja se tekee ihan mielellään töitä niin maastossa kun kentälläkin.

                                                                                         Diisa

Meillä kävi syksyiseen tapaan parisen viikkoa sitten eläinlääkäri ja kaikki kolme saivat tietysti rokotukset sekä hampaat raspattiin. Kertulla erityisesti katsottiin huolella hampaat koska tiesin että se lähtee ajo-oppiin kuukaudeksi vieraalle tallille joten mikään sellainen seikka ei saa olla retuperällä. Nuoren hampaat kun muutenkin vaihtumassa ja muuttuvassa tilassa niin sinne kurkitaan tiheämpään. Kaikki oli kunnossa ja kolmoset ovat vaihtumassa juuri. Pidin kuolaimia jokusen kerran ennen koulutukseen lähtöä pienellä ajalla ja tuntui heti ensimmäisen kerran jälkeen jo olevan mukautuvainen kuolaimeenkin.

Meille on kotiutunut rescue kissa leikattu kollipoika Pitkoksi nimetty ihanainen tallikisu. Sille tehtiin oma  kulku talliin luukun kautta ja se on kotiutunut vallan loistavasti. Se on ollut hunningolla kierrelleen eri talleja. Sillä on vankka hiirikissan maine mutta silti joutui aika pahasti jo tappolistallekin joten meiltä löytyi uusi koti hänelle. Olen aivan myyty Pitko herraan. Ikää kisulla noin 8-9v Se on saanut nyt madotukset pariin kertaan ja siru on hommattu eläinsuojeluvalvojan kautta ja lääkärille mennään se laittamaan ja samalla rokotukset kuntoon. Todella seurallinen ja iltaisin minä käyn istumassa tallissa hänen kanssa ja sylissähän Pitko viihtyy. Ei ole kuulemma ollut tiettävästi koskaan sisällä taloissa vaan aina asustellut tallissa ja heinäsuojissa.


Hepoilla oli vuolutkin tällä viikolla ja Pitko osallistui  hommaan olemalla kokoajan siinä paikanpäällä.

Kerttu vietiin viime lauantaina Urjalaan Hessi Tallille, osaaviin käsiin ajo-koulutukseen ja puhe oli koska itse ponini parhaiten tiedän että se varmasti oppisi muitakin juttuja koulutuksessa koska me on jo ohjas-ajettu ja purilaitakin käytetty joten kärryt ei ole mitenkään ihan mahdoton varmaankaan nopeallakaan ajalla joten Kerttu pääsee mahdollisesti jo kokoneen veteraanin kanssa jonka kämppiskin se siellä pihatossa on niin jopa parivaljakkoakin kokeilemaan ja mahdollisesti muutakin juttua. Heidi Sinda on ihan huippu näissä hommissa ja oli erittäin kivaa viedä ja jättää Kerttu osaaviin käsiin. Kerttuahan en tosiaan ihan minne tahansa veisikään. Se on niin mahtava luonteinen ja tietysty kaunotarkin että sitä vaalitaan sen mukaan :) En halua tosiaan että mokataan sen kanssa missään vaiheessa kun toinen on niin luottamusta täynnä.

                                                                           kuva H.S

Ensimmäisenä päivänä jo hän pääsi kampaajalle. Parin päivän kotiutumisen jälkeen ja paikkoihin tutustumisen jälkeen sai poni kuolaimet suuhunsa ja jatkui taluttelut ja paikkaan tutustuminen. Keskiviikkona  ohjas-ajo ja Heidi kommentoi että ponihan toimii! Tänään tuli kuvat että kärryt oli nyt ihka ensimmäistä kertaa perässä ja hienosti on mennyt.

                                                                 kuva H.S


Olen niin iloinen tästä Kertun koulutuspaikan valinnasta koska tiedän että osaaminen on täällä niin huippua että en mitenkään pystyisi kotona tarjoamaan tätä kaikkea Kertulle.

Tänään kotiin jäänyt Hillakin osoitti olevansa jo melko iso tyttö kun Diisalle tuli ratsastaja ja se jäi ensimmäistä kertaa täällä olo aikanaan ihan yksin tarhaan. Olin varautunut että se alkaa huutaa ja juosta ympriinsä. Mitään ei tapahtunut. Tosin poni oli portin tuntumassa mutta mitään ei muuta tapahtunut. Pari matalaa hirnahdusta. Hilla pääsikin sitten tunnin maastokävelylle Diisan uuden ratsastajan kanssa jolle näytin maastoreittejä. Laidun kutsui heppoja lenkin jälkeen.                                                                          Diisa kentällä

Diisa on pysynyt tänä kesänä oikein hyvässä kunnossa niin ihottumansa kuin lihaksiensakin puolesta. Ei ole liikakiloja juurikaan ja ihottuma vakaana loimituksella.
 Eläinlääkäriltä tuli taas kehuja. Samaa sanoi Roopesta jolle antoi uusinta rokotukset että näkee koirasta sen että se on paljon ulkona ja liikkuu. On lihaksikas paketti. Sellainenhan se Roope juuri onkin.

 
 
 Tänä kesän aikana valmistui meidän kesäkeittiö kota sisältäkin ihan isännän toimesta ja siellä on hyödynnetty hevosenkenkiä hyllynkannattimista, oven vetimiin ja huuvan kannakkeiksi. Hän kun osaa niin kaikki niin puu kuin metaalijut on itse hän tehnyt. Tässä yski syy vähään näyttelyssä käyntiin. saa nähdä käydäänkö ensi vuonna  näyttelyissä.

Ei kommentteja: