lauantai 3. joulukuuta 2016

Jouluponi

                                                              Diisa, kuva Sari.V

Meillä järjestetään hyväntekeväisyys tapahtuma nimellä Jouluponi ja senhän innoittaja on tietysti hevoseni Diisa joka on niin varma lasten kanssa ja siitähän riittää iloa monelle muullekin kuin vain minulle. Koitin järjestää kyseistä tapahtumaa jo viime vuonna. Olin kuitenkin niin myöhään liikkeellä että kaikenlainen asioiden selvittely vei niin paljon aikaa ja joulu vaan läheni ja läheni. Se kaatui sitten mahdttomuuksiin järjestää sosiaalitoimen avustuksella niin saamani vinkin perusteella toteutan homman tänä jouluna!

Laitoin facebookissa kolmeen eri paikkaan missä tarjotaan ja tarvitaan apuja ja tehdään tämänkaltaisia pyyteettömiä juttuja. Minulle tuli neljä perhettä jotka valitsin sitten meille kutsutuiksi. Laitoin asiasta juttua omille sivuille, pysin joulupukkia ja mahdollisia sponsoreita hommaa mukaan. Kohta alkoikin viestittelyt ja hirveä draivi kun monta asiaa lähti liikkeelle.

                                                                  Kerttu ja Hilla

Me saatiin joulupukiksi mieheni tuttu, yhden perheen kuljettmamiseen lähti eräs omalta kylältä, toiseksi talutushepaksi lähti kaveri shetlanninponinsa kanssa. Äitini tukee rahallisesti, veljeni hommaa tapahtuma ajankohtana tarjottavat karkit, paikallinen K-kauppias tarjoaa makkarat joita mies grillaa. Minun ystävät ja tuttavat ovat monet lähtenee mukaan  kuka kutoo sukkia perheille, kuka tuo konvehtirasiat, ketä tarjoaa kahvit, glögit. Lasten joululahjapussukat sain joita tulee kahdeksan niin niihin hankin ystävän lähettämillä rahoilla puuleluja pojille, tytöille muovieläinsetit, tikkareita, kyniä ja piirustuspaperia. Perheille joita siis neljä kootaan vielä jokaiselle omat lahjalaatikot joihin tulee perhekohtaisa lahjoituksia. Kahvia, glögiä, keksejä, suklaata, lakua, rusinoita, leivonnaisia, kosmetiikkaa nin miehille kuin naisillekin, perheille kimble pelit. Nämä on jo nyt koossa ja lisää on vielä luvassa muutamilta.
Paikallislehden toimittajakin saapuu ensi viikon sunnuntaina meille tekemään asiasta juttua. Paikalle saapuu joulupukin lisäksi luku- ja kaverikoira Aida ohjaajansa kanssa ja lapsille pidetään olkipaaleille tehdyssä paikassa pieniä lukutuokioita ja Aida on siinä heidän kanssaan. Lahjoitetuille pehmoleluille tulee orpokoti nukkavieru ( tämä minun oma ideani) jossa on vetäjänä Diisan ratsastajan äiti joka on luvannut tulla orpokodin vetäjäksi. Jokaisella pehmolla on tarina miksi ne ovat joutuneet orvoiksi, kenet on hylätty uuden pehmon tieltä, kuka jäänyt linja-autoon hylättynä jne.. Lapset saavat kuunnella tarinaa heistä ja ottaa haluamansa pehmot uusiin rakastaviin koteihin. Meidän kodassa on jatkuva tarjoilu, kuumaa marjamehua, makkaraa, kahvia, pillimehua, kaakkuja, torttuja, pipareita, keksejä, piiraita, karkkia koko tapahtuman ajan joka kestää 11-14.00 päättyen pukin vierailuun joka jakaa kaikille omat lahjapussukat. Perheet saavat lahjalaatikot lähtiessään. Päivä aloitetaan toivottamalla kaikki meille tervetulleiksi ja sitten kiitän tukijoita, sponsoreita, vapaaehtoisia jne. Talutusratsastus on heti alkuun ja kodassa alkaa tietysti myös tarjoilu. Kodassahan häärää mieheni lisäksi kaksi iloista reipasta köksää. Heppojen talutuksesta huolehtivat tytöt. Päivä soljuu varmasti ihan mukavasti ja lapset saavat hakea koristellusta ulkokuusesta suklaata oksilta, kirmata lisäksi keppihevosilla kentällä talutusratsastuksen jälkeen ja Aida viihdyttää meitä kaikkia  läsnäolollaan. Pieni helppo ulkoaskartelukin on mahdollista tehdä jos haluaa. Lapsille on varmasti huipennus mainion joulupukin vierailu!


Kovasti on vielä puuhaa mutta me odotamme ilolla tulevaa tapahtumaa ja olemme kiitollisia tästä kaikesta tuesta ja avunmäärästä mikä osui kohdallemme.

3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Ihanaa! Maailmaan tarvittaisiin lisää sinun kaltaisia hyväsydämisiä ihmisiä. Noille valituille perheille tapahtuma on varmasti ikimuistoinen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kaunis ajatus! Toivottavasti kaikki menee nappiin ja päivästä tulee yhtä hieno kuin miltä suunnitelmat kuulostaa :)

Irkku kirjoitti...

Kiitos! Tänään on ollut oikee tonttupaja täällä meillä kun olen laittanut perheille menevät lahjalaatikot kuntoon. On kyllä niin iloinen mieli tästä suuresta suosiosta mitä tämä on saanut.