maanantai 12. syyskuuta 2016

Eliittinäyttelyt

                                              ELIITTINÄYTTELYT KANGASALA 11.9 2016
                                               Tuomari  Irvine Burgess GB
                                               Sijoitus 4 /6

Eliittinäyttelyihin aloitettiin valmistautumaan lauantaina tietysti puhdistuksen, puunauksen ja harjan laiton sekä tavaroiden ja trailerin pakkauksen muodossa. Minä en kerinnyt viikolla tekemään ponin kanssa mitään kun lähdin itse pois kotoa maanantaiaamulla ja tulin vasta perjantaina iltapäivällä joten lomalta lähdettiin.

Me olimme niin katsojina kuin kutsuttuina ensimmäistä kertaa näissä yleisesti joka toinen vuosi järjestettävissä eliittinäyttelyissä. Nyt oli kuitenkin kolme vuotta väliä edellisiin koska viime vuonna oli elokuussa ne  Ypäjällä järjestetyt kansainväliset näyttelyt joissa mekin olimme mukana. Näyttelynhän järjesti Suomen Shetlanninponiyhdistys ry ja se olisi liian suuri rutistus järjestää kahdet isot näyttelyt.

Alue oli hieno, oli tilaa pysäköidä trailerit ja kehät oli isot. Maisema oli muutenkin kaunis taustalla siintävine järvineen. Näyttely oli hyvin katsojaystävällinen, kuulutukset toimi hyvin ja käsiohjelma oli oikein kiva sillä jokaisen ponin kohdalla oli myös ne meriitit millä on saanut kutsun juuri näihin mittelöihin. Nämä näyttelyt erosivat tavallisemmista nyt siinä suhteessa että vain ensimmäiseksi tullut poni sai luokkavoiton ja jatkoi loppu mittelöihin. Kirjallisia arvosteluaja ja sen myötä yksilöllistä palkitsemista ei tehty. Muut ponit laitettiin järjestykseen kuitenkin loppukaartoon ja jokainen sai eliittikisa ruusukkeen muistoksi hienosta ponistaan ja päivästä. Kaikkihan olivat todellakin ruusukkeensa ansainneet tuolla.
Mikä pisti minun silmääni kovasti oli se että ruunia ja oriita oli todella vähän. Varsinkin varsoissa alle 4 vuotiaissa. Tämä päivä oli todellakin tammojen näyttely. Taso oli kova siis tammoilla ja tammat kyllä jyräsi nämä näyttelyt sitten  hienosti.

                                                       Kerttu tuomarin syynissä
                                                                Loppusijoitus 4/6

                                                                 Rouva ja poni

Koska kyse oli näin hienosta päivästä ja tapahtumasta oli toiveenakin että pukeutuminen olisi juhlavampaa ja tyyliin sopivaa. Pääsi kesällä pitsiviikoilta hankittu hattukin sitten käyttöön. Tuntui kyllä mukavalta olla tuolla kun voi juhlia hienoa poniaan. Olemme Kerttuun niin kovin tyytyväisiä ja ylpeitäkin sen hienosta menestyksestä.
Hieno päätös näyttelykaudelle 2016. Kirkaimpana jäävät varmasti mieleen Mynämäeltä haettu kolmas champion titteli jonka mies niin onnistuneesti hoiti kotiin ja tämä Eliittinäyttelyihin kutsuminen ja siitä jäänyt komea ruusuke. Tästä on hyvä jatkaa harrastusta.


Ei kommentteja: