keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Vieroitus

                                                               Roosa 3.11 6kk

Roosa on nyt sitten täyttänyt puolivuotta ja eilen se tunnistusmerkittiin ja näin ollen sen rekisteröinti saadaan suoritetuksi loppuun. Eläinlääkäri otti verinäytteen ja laittoi tunnistesirun kaulaan.

Roosa sai papereihin Punarautias tähdellä väriksi ja eritysituntomerkikseen.
Toimenpiteiden ajan oli varsa tosi hienosti.

Roosa on syönyt omaa varsarehua jo parisen viikkoa omasta kupistaan ja sitäkin määrää nostellaan pikkuhiljaa nyt vieroituksenkin johdosta.

Laidunkausi loppui kuun vaihtuessa.

Tänään sitten päivällä aloitin vieroituksen. Eläinlääkärikin suositteli sitä ja omistajan kanssa oltiin yhteydessä ja päätimme näin menetellä.  Varsa on niin iso ja hyväkuntoinen. Bonnie siirtyy yksin omalle puoliskolle tarhasta jotta se saa kerätä kunnolla massaa uutta varsaa varten eikä imettää isoa hyvinvoivaa itsenäisesti jo pärjäävää varsaa.

Hevosilla säilyy näkö, kuulo ja hajuyhteys joten tuskin on tulossa mitään kummempaa draamaa kun Diisa on niin hyvä sijaisäiti Roosalle. Ne viettävät nyt kahdestaan aikaa toisella puoliskolla. Bonnie joutuu tai saa nukkua nyt karsinassa yönsä ja saa tankata siellä heinää niin paljon kun mahtuu. Sille annetaan nyt kahdesti päivässä rehuja ja siirryn antamaan kolmasti päivässä kunhan pikkuhiljaa totuttelemme määrien nostoon.

Diisan kanssa olimme viikonlopulla pitkällä kävelymaastolla vesisateesta huolimatta. Ilmat on olleet yllättävän lämpimiä vielä eiliseen asti.

                                                                   mäkitreenit

Otettiin mäkitreenit ja samoiltiin metsässäkin. Itsekin sai oikein kuntoilla kun mentiin ylös ja alas sorakuopalla.

                                                               Retkieväät!

                            
Pihaan kun tultiin takaisin käytiin kentällä vielä hieman päästelemässä laukkaa irtona. Diisa jäi hengailemaan portille kun vein sen tarhaan. se taisi olla sitä mieltä että heiniä tarvii lenkin jälkeen.

                                        Äiti ja tytär vielä yhdessä, viime viikonlopulla

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Ai, hevosetkin sirutetaan! Mutta sehän on kätevää.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva löytää issikkablogi! Meillä tuli nyt kuukausi kavioliittoa täyteen mun ensimmäisen hevosen, 16-vuotiaan issikkatamman kanssa :)
http://pienisuurihevonen.blogspot.fi/