lauantai 22. marraskuuta 2014

Hitunen lunta

                                                             Kengätön kavio

Eilen sateli illalla maahan hitusen valkeaa lunta ja pakkanen on pysytellyt -1 ja -3 välillä. Mentiin Diisan kansssa tänään kentälle hommiin. Maa on jäätynyt ja kentänkin pinta kovettunut. Se on kuitenkin hyvin tasainen kun on lanattu ennen pakkasia ja käyttö ollut melko vähäistä.
heppa toimi hyvin eikä arkonut tai liukastellut mitenkään laukassakaan.

Meillä oli kunnollinen kengättömyyteen erikoistunut vuolija maanantaina ja hän laittoi kaviot oikein siistiin kuntoon. Hän totesi ettei ihan uskoisikaan että heppa on vasta noin 4 ja ½ puolikuukautta ollut kengättömänä kun kaviot on kuulemma hyväkuntoiset ja siistit jo nyt. Olen itsekin huomannut että Diisan pienehkö kuiva säde on huomattavasti herännyt parempaan kuntoon kun kavio on alkanut toimia varmasti verenkierronkin osalta oikein. Tuosta kuvastakin näkee säteen ottavan maahan sopivasti/ tasaisesti kiinni. Tammikuun loppupuolelle varattiin seuraava vuolu.                     Jumpattiin erilaisia juttuja kentällä, väistöjä, peruutuksia ja venytyksiä.

                                                         
                                                      Roosa alkuviikolla


Roosalla on hyvä talvikarva tullut ja se näkyykin kuvassa tuollaisena painuneena erisuuntiin kun on maattu pihatossa tuolla kyljellä, se on aika hauskannäköinen tuuhean karvansa kanssa. Eipä ole tarvinnut kun pari kertaa loimittaa tämän syksyn ja alkutalven aikana. Varsa kasvaa hyvin ja sille maittaa sen omat rehut hyvin. Vieroitusta on menty pari ja puoliviikkoa ja kaikki mennyt hyvin.


Bonnie voi hyvin ja se on selvästi nauttinut omasta rauhastaan, tyynempi eikä ole yhtä äreä kun teen hoitotoimenpiteitä.  Se on alkanut saamaan massaa, ONNEKSI! Olen siitä niin tyytyväinen. Se saa kolmasti päivässä rehut ja jokaisella ruokintakerralla on greenlinea joka tietysti turvotetaan lämpimään veteen. Se saa noin 2,5 litraa greenlinea päivässä ja kauraa, urheilevan hevosen korkeata valkuaisrehua, sekä pellava ja rypsirouhetta kivennäisten lisäksi ja porkkanoitakin tämä tammamamma pistelee toista kiloa päivässä ja valtaisan määrän säilöheinää.

                                                 
                                                        Roope pääsi joulukortteihin1 kommentti:

RH kirjoitti...

Hienot joulukortit teillä! Suloinen Roope :)