tiistai 29. heinäkuuta 2014

Hepat pihaan

Sunnuntaina alkuillasta tuotiin hepat tähän kotipihaan tuolta toiselta puolelta tietä. Laidun alkaa olemaan jo siellä niin kuiva kun ei ole pahemmin vesisateet meitä vaivanneet.

Roosa oli taas sitä mieltä että laitumelle olisi ollut turvallisempaa jäädä. Vaikka vein Diisan ensin sieltä pois ja sen jälkeen miehen kanssa haettiin Bonnie ja Roosa ei varsa ensin taas uskaltanut astua laitumen portin ulkopuolelle. Jouduin taas sitä oikeen työntämään takapuolesta ja rohkaisemaan pois sieltä. Kun kaviot oli pois laitumelta alkoi se liikkua eteen rohkeasti äidin perässä. Asfalttitiekin kun ylitettiin niin siinä epäröitiin astumista tielle hetkisen. Uusia ja jännittäviä asioita pienen hevosen maailmassa.

Pihattotarhassa ja lähilaitumella on taas syömistä. Tuotin yhden ison pyöröpaalin kuivaakin heinää jota annan yöksi niille hieman lisänä.

Maanantaina alkoi Diisalla sitten paluu arkeen. Pesin hepan oikeen huolella häntää ja harjaa myöten ja sen jälkeen mentiin kentälle työskentelemään. Aloitellaan hyvin maltillisesti kuitenkin. Tehtiin irtona sekä kentällä että pyörössä hommia noin  20 minuuttia. Laukkakin nousi molempiin suuntiin ihan sen kummempia mukinoita. Tein väistättämistä maastakäsin yms pientä juoksutuksen lisäksi.

Tilasin jo aiemmin Diisalle uuden Snuggu hoods ihottumaloimen ja tänään tilasin vielä Itch off loimen ja siihen toisesta loimesta sopivan päähupun. Diisa on hangannut hoidosta huolimatta harjaa ja varsinkin tänävuonna häntäänsä...se on ihan kohta pelkkänä ruotona. Ehkä meidän pitää hankkia antihistamiiniresepti jotta saadaan kutiaminen rauhottumaan. mitkään rasvaukset, öljyt ruuat eivät ole auttaneet. Diisallahan on loimi ja huppu 24/7 ja vaihdan niitä usein ja rasvailenja hoidan että siitä se ei ole kiinni.
Ei kommentteja: