lauantai 11. helmikuuta 2017

Treenii


Me ollaan päästy hyvin tekemään omalla kentällä hommia Diisan kanssa, kenttä on vaan niin loistokuntoinen mitä tämmöisenä talvena vaan voi olla.. Diisa on motivoitunut hyvin hommiin ja tuntuu että se jo välillä tulee katselemaan portillekin että jokos aletaan hommiin kun liikun pihalla. Se ei muuten kyllä notku portilla niinkun ei meillä kukaan muukaan notku.

Pakkasia on ollut vähän kireempiä jaksoja niin että täälläkin on päästy -18 ja meillä on laitettu pihalla pata johon laittanut tulet kun pakkasta yli 10 astetta. Saan sieltä hepoille kuumaa vettä paljuun lisäksi auttamaan sähkön kulutuksen vähentymisessä ja siinä että hepat saa kylmällä tosi lämmintä vettä. Iltaisin otan sieltä myös ämpärillisen ja laitan iltavellin heille siihen tekeentymään.

                                                                   Pata porisee


Diisalla on käynyt nyt uusi tyttö ratsastamassa ja juoksuttelemassa eli auttaa minua sen liikkumisen kanssa. Ihan mukavaa että saan apuja liikuttamiseen kun on vaan niin paljon kaikkea muutakin itsellä.

                                                                Hilla huurrepylly


Ensi viikolla on meillä taas valmennus joten kyllä ihan kiva meininki on meillä. Otan kuitenkin homman maltilla sillä tunnen jo itseni ja tiedän miten siinä voi käydä jos aletaan rutistaa liikaa. Perfektionistin vikaa kun on niin helposti hommasta häviää ilo ja tulee tilalle vain suorittamisen pakko. Olen alkanut käymään viikottain nyt myös Astangajoogassa vesijuoksun lisäksi, se on hyvin energinen laji ja antaa todella hyvää kohdennettua voimaa keskivartalolle jota ratsastus vaatii. Se on myös erittäin hyvää mielelle harjoitteena.

Olen pitänyt pihattotarhan tänäkin talvena joka päivä puhtaana lannasta. Hakkaan jäätuurasta miehen virittelemällä raudalla jäätyneet kasat ensin irti ja sitten kerännyt kaiken kärryyn. Minä nautin siitä että hepoilla on puhdas tarha. Minkäs sille perfektionisti mahtaa kun vaan jaksaa, jaksaa  hakata jäistä lantaa oli sitten pyhä tai arki.
Tänään olitiin hakemassa aamulla heinäpaaleja ja nauratti hiukan kun tulin huomannneeksi että meillä on mieheni kanssa tänään 20 vuotis kihlautumispäivä. Näin se menee ritirinnan heppahommiassa yhdessä.
Tänään oli Diisalla maastakäsittelyä ja juoksutusta kentällä. Huomenna me väännetään töltin saloja ja taivutuksia.

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Minulla on tuo sama, että tarha on siivottava joka päivä. Rautalapion kanssa saa välillä hakata kasoja irti, mutta hyvä mieli tulee kun on siistiä. :)

Irkku kirjoitti...

Kyllä. Se on vaan jotenkin niin tullu itselle tavaksi :)