maanantai 6. kesäkuuta 2016

Laitumella


Laitumellahan meillä on jo käyty varmaan kuukauden päivät alkaen vartista ja pikkuhiljaa päästy muutamaan tuntiin. Nyt tänään on meillä aika laitumella vaihtelevasti klo 10-12 meno aamupäivällä ja siellä ollaan 16-18 riippuen pääivästä.  Meillä ei tulla tänäkään vuonna laiduntamaan omia 24/7 vaan hepat tulee ainakin illasta viettämään yönsä pihattotarhaan ja pääsevät sitten taas aamulla jatkamaan. Nyt on vielä syöty aamu ja yöheinät tarhassa.
Tänään haetaankin lisää hyvää kuivaheinää kolmisenkymmentä paalia kun sitä vielä oli.

                                                                Hilla ja Kerttu

                                                           Kerttu, Hilla ja Tyyne


 Eilen menin järkkärikameran kanssa laitumelle kun päästin nuo shettikset ja Diisan isoimmalle lohkoista jonka olen tehnyt laitumelle ja siellä on aloittamassa kunkintansa nuo miljoonat päivänkakkarat. minulla oli hankaluuksia saada ponit pysymään kaukana minusta kun yritin saada niistä hieman erilaisempia kuvia isommalla putkella.

                                                                            Kerttu



                                                                        Hilla

                                                                            Kerttu

                                                                        Kerttu

                                                                       Hilla






Meille tuli torstaina isolle laidunlohkolle neljä kesävierasta elikkä hevosia on nyt meillä tontilla 5 kappaletta ja poneja 3 kappaletta. Minulla on siis heppatytön unelma kesätyö! Hevosista kolme ovat toisilleen jo tuttuja ja niiden joukkoon tuotiin uusi heppa joka alkaa niiden kanssa sitten syksyllä tarhaamaan.

                                                                       Kesävieraat


                                                                                Rennosti

Kaikki on mennyt kivasti tuolla laitumella. Käyn useasti katsomassa ja mies hoitaa vesihuollon. Heinät mies kaatoi lohkolta nauhojen alta ennen kuin laidunvieraat saapui.



                                                                     Huoltohommia

                                                             
                                                                 Niitto jatkui

Viikonlopulla meillä tehtiin tässä pihapiirissä siivousta ja siistimistä näille tarhoille ja laitumelle missä omat ja Tyyne on.










Mies niitti tarhasta pois kaiken hevosille kelpaamattoman ja minä tulin ja haravoin ne poiskin sieltä. Siistein pensaita ja puiden oksia pois läheltä aitoja ja hepat sai oksat syötävikseen tarhaan.

                                                                          Siistii

                                                     Tarhastakin otettu heinänjämiä yms.






Nyt on ollut hyvin runsas tuo lentävien ötököiden aika ja sitä vastaan on varauduttu hevosten osalta tervarasvalla, pikiöljyseoksella ja pihattoon hankittu ikkunoihin uusia teippejä ja kattoon feromonihoukutus ansaa.




Hillan kanssa olen tehnyt liki päivittäin jotakin pientä ainakin. Teen sen joko ennen tai jälkeen kun ruokin Hillan rehuilla. Se on nyt ainoa sakista joka saa muuta kuin laidunruohoa, heinää. Tarhassa ja pihatossa on tietysti asianmukaisesti himalajansuolakivi ja mineraalikivi.
Hilla on kovasti muuttunut nyt parin viime kuukauden aikana. Kasvanut henkisesti. Tullut itsevarmemmaksi ja se selvästi tykkää puuhailla kanssani asioita. Seis käsky alkaa olla jo hallussa ja kerjääminen kuivaan leipään on jäänyt pois ja osataan olla nätisti paikoillaan hetken mitä pyydän kentällä, hoitopaikalla.

Hilla oli todella vauhdikas yksi ilta ja se saikin purkaa energiaansa kunnolla kentällä irtona.






                                                                            Hilla



                                                                Kota melkein valmis

Mies on ahertanut uuden kodan parissa ahkerasti töiden ja muun ohella. Eilen se siivottiin ja kannettiin grilli sisään ja grillailtiin ekat siellä sisällä. Puuhella vaatii tietysti asianmukaisen palosuojauksen seinien osalta mutta sekin on jo laitettu paikoilleen piippua myöten.


                                                                          Pertta




                                        



                           

Ei kommentteja: