torstai 31. tammikuuta 2013

Pikkumaasto




Vettä on ripsutellut taas pitkin päivää. Päästiin silti aamupäivällä kokeilemaan maastolenkkiä Veetin ja Diisan kanssa. Veetin omistaja tuli tänne ja satuloitiin hepat ja mentiin tuohon takametsään ja eräälle pienelle peltolohkollekin. Veeti tuli tosi reippaasti Diisan perässä ja Diisa oli tosi innokas esittelemään maastoja Veetille :) Kahlailimme pienen lenkin pellollakin ja tultiin parinkymmenen minuutin jälkeen takaisin pihaan. Ei voi vielä nuorta ensikertalaista ( koulutuksen jälkeen ensikertalaista) enempää rasittaakkaan ja että touhusta jää kiva mieli hepallekin. Veeti oli todella hienosti.





Sain tänään hakea Hööksin paketin jälkitoimituksena tulleet kaksi tuotetta. Heinäverkko joka on tuollainen pienisilmäinen ja tukee slow feedingiä ja sitten riimunaru joka on tuollainen käsilenkillä varustettu lila,valko, pinkkinen.




Kävimme hetki sitten kun oli vielä valoisaa mittaamassa ratsastuskentän kulmat ja merkkasin puihin nauhalla minkälaisen alueen sisäpuolelta sitten kaadetaan puut. Kentästä tulee nyt ihan kunnollinen 40 x 30 metriä vähintään.




Kentän pitkä sivu tulee seuraamaan ojaa joka on tuossa harjauspuomin takana rajaa metsän ja nykyisen pihan. Metsää kaadetaan varmaan aika pian miehen toimesta ja sitten se keväällä heti kuoritaan niin että päästään laittamaan sitten salaojat ja muut ainekset. Meidän tontti kun on hiekkaa ja soraa ei tarvitse maa-ainesta vaihtaa vaan tuoda lisää. Kentästä tulee kivituhkapintainen kun issikoille se kova kenttä on parempi. Kentän reunalle tulee jossakin vaiheessa katos jonne saa kalustoa puomeja yms. suojaan ja siellä saa istua vaikka sateensuojassa jos meillä on täällä sitten joskus valmennuksiakin. Valot tulee kentälle myös ja kaijutin jotta musiikkiakin voi kuunnella kun ratsastaa :)




Huomiselle on sovittu maastoilua ja lauantaina ja maanantaina olisi tarkoitus mennä maneesille toisen issikan kanssa. Kelit kun on nyt aika huonoja sovittiin maneesikeikat kimpassa. Sunnuntaillekin on säävarauksella sovittu maastoilua eli tuleekin aika toimelias loppu viikko hepallekin jos vaan säät nyt sallii.


Ei kommentteja: